Tudományos Diákkör

Beszámoló a XXIII. Tudományos Diákköri Konferenciáról

 

2016. április 6. és 9. között került megrendezésre Marosvásárhelyen a XXIII. Tudományos Diákköri Konferencia, melyen a Nemzeti Tehetségprogramnak köszönhetően tudott részt venni a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának delegációja.

A Tudományos Diákkör hallgatói legújabb kutatási eredményeiket mutatták be számos szekcióban, képviseltette magát a Neurológiai Klinika, Pathológiai Intézet, Immunológiai és Biotechnológiai Intézet, az Elektronmikroszkópos Laboratórium, az Ortopédiai Klinika és az Anatómiai Intézet. A konferencián lehetőségünk volt workshopokon és plenáris előadásokon részt venni Marosvásárhely legszebb konferenciahelyszínén a Kultúrpalotában. Megismerkedhettünk az orvostudomány új, fejlődő ágaival, mint például a neuroszonológia, melyről a Houstonban dolgozó Garami Zsolt dr. tartott előadást. Dr. Szikora István a Semmelweis Egyetemről tanulságos és érdekes radiológiai, idegsebészeti esetismertetéseket prezentált a hallgatóságnak.

A szekciókban az anyaországból érkező diákkörösök közül választotta ki a szakmai zsűri a szekció Különdíjasát. A pécsi delegáció 6 tagja nyerte el szekciója Különdíját: Mittly Veronika (Ortopédiai Klinika), Holczmann-Mikóczi Zsófia (Neurológiai Klinika), Szabó Zsófia Eszter (Anatómiai Intézet), Gábris Fanni (Immunológiai és Biotechnológiai Intézet), Környei Bálint Soma (Neurológiai Klinika), Fábián Kitti(Pathológiai Intézet).