Tudományos Diákkör

25. TDK Konferencia - Marosvásárhely

Az Általános Orvostudományi Kar Konferencia látogatási pályázatának segítségével négy hallgató képviselte karunkat a 25. Tudományos Diákköri Konferencián 2018. március 21-24. között Marosvásárhelyen. Ábel József, Antal Veronika, Bálint Alexandra és Környei Bálint Soma elsőszerzős előadásokat tartottak a különböző szekciókban. A Marosvásárhelyi Magyar Diákszövetség 1993 óta minden évben megrendezi a Tudományos Diákköri Konferenciát, amely konferencia az egyedüli olyan rendezvény az erdélyi orvosképzésben, ahol a hallgatók anyanyelvükön, magyarul mutathatják be tudományos munkáikat, és mérhetik össze kutatásaik eredményeit az orvosi, fogorvosi és a gyógyszerészeti szakterületeken belül.  Ábel József előadásával elnyerte a szekciójában az anyaországi előadók között kiosztott Különdíjat.

 

Ábel József    

A PACAP HATÁSÁNAK VIZSGÁLATA DIABÉTESZES NEUROPÁTIÁBAN: FOSB NEURONAKTIVÁCIÓ A GERINCVELŐ HÁTSÓ SZARVBAN ÉS A PERIAQUEDUCTALIS SZÜRKEÁLLOMÁNYBAN

Témavezető: Prof. Dr. Reglődi Dóra egyetemi tanár, Dr. Gaszner Balázs

 

Antal Veronika          

PACAP-38 KEZELÉS HATÁSÁNAK VIZSGÁLATA  DIABÉTESZ-ASSZOCIÁLT TESZTIKULÁRIS ATRÓFIÁBAN

Témavezető: Prof. Dr. Reglődi Dóra

 

Bálint Alexandra        

ÚJ LEHETŐSÉGEK AZ AORTABILLENTYŰ SEBÉSZETBEN

Témavezető: Dr. Pintér Tünde

 

Környei Bálint

A FEHÉRÁLLOMÁNYI MIKROVÉRZÉSEK SZUBAKUT SZUSZCEPTIBILITÁS SÚLYOZOTT  (SWI) MRI-N ÁTMENETILEG LÁTHATATLANNÁ VÁLHATNAK PATKÁNYBAN

Témavezető: Dr. Tóth Arnold, Prof. Dr. Schwarz Attila

Beszámoló a XXIII. Tudományos Diákköri Konferenciáról

 

2016. április 6. és 9. között került megrendezésre Marosvásárhelyen a XXIII. Tudományos Diákköri Konferencia, melyen a Nemzeti Tehetségprogramnak köszönhetően tudott részt venni a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karának delegációja.

A Tudományos Diákkör hallgatói legújabb kutatási eredményeiket mutatták be számos szekcióban, képviseltette magát a Neurológiai Klinika, Pathológiai Intézet, Immunológiai és Biotechnológiai Intézet, az Elektronmikroszkópos Laboratórium, az Ortopédiai Klinika és az Anatómiai Intézet. A konferencián lehetőségünk volt workshopokon és plenáris előadásokon részt venni Marosvásárhely legszebb konferenciahelyszínén a Kultúrpalotában. Megismerkedhettünk az orvostudomány új, fejlődő ágaival, mint például a neuroszonológia, melyről a Houstonban dolgozó Garami Zsolt dr. tartott előadást. Dr. Szikora István a Semmelweis Egyetemről tanulságos és érdekes radiológiai, idegsebészeti esetismertetéseket prezentált a hallgatóságnak.

A szekciókban az anyaországból érkező diákkörösök közül választotta ki a szakmai zsűri a szekció Különdíjasát. A pécsi delegáció 6 tagja nyerte el szekciója Különdíját: Mittly Veronika (Ortopédiai Klinika), Holczmann-Mikóczi Zsófia (Neurológiai Klinika), Szabó Zsófia Eszter (Anatómiai Intézet), Gábris Fanni (Immunológiai és Biotechnológiai Intézet), Környei Bálint Soma (Neurológiai Klinika), Fábián Kitti(Pathológiai Intézet).