Angol Felvételi és Hallgatói Szolgáltató Iroda

Feladatok

Az Angol Hallgatói Szolgáltató Iroda kettős funkciót lát el, fő profilja a PTE ÁOK angol nyelvű orvosi, fogorvosi és gyógyszerész képzéseire jelentkező külföldi hallgatók felvételi eljárásának teljes körű lebonyolítása a beiratkozásig: a jelentkezők nyilvántartása, a felvételi vizsgák megszervezése és kivitelezése, az Angol Program Bizottság támogatása és a dokumentáció előkészítése a döntéshozatalra. Biztosítja a folyamatos kapcsolattartást a toborzó cégekkel és a külföldi képviselőkkel.

Az iroda dolgozói külföldi érdeklődőknek részletes tájékoztatást nyújtanak a magyarországi orvosképzésről, az angol nyelvű képzésre való jelentkezés és felvétel előfeltételeiről, a felvételi eljárásról, számukra évente 4-5 alkalommal nyílt napot szerveznek.

A karra felvételt nyert hallgatóknak egy 3 hetes előkészítőt szervez a szolgáltató iroda: egy 120 órás biológia, kémia és fizika kurzust. A kurzust követően a gólyatábor előkészületeiben (jelentkezések, befizetések, angol nyelvű információnyújtás) a HÖK-öt aktívan támogatja.

A Bjørknes program keretén belül Pécsre érkező norvég hallgatók orientációja.

Az iroda másodlagos funkciója az Angol Programos hallgatók nem tanulmányi-jellegű ügyintézése, többek közt közvetítés az idegenrendészet és a hallgatók között, Hepatitisz oltások megszervezése, hallgatói szekrények kiosztása és menedzselése, hallgatói csomagok fogadása, kulturális különbségek enyhítése.