Immunológiai és Biotechnológiai Intézet

Gyógyítás

Az Intézetben 2001 óta folynak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár által finanszírozott klinikai labordiagnosztikai vizsgálatok. Autoantitest diagnosztika immunszerológiai módszerekkel, illetve sejtfelszíni és intracelluláris molekulák kimutatása áramlási citometriával a két fő klinikai diagnosztikai tevékenységi profil. A vizsgálatok spektruma és száma folyamatosan bővül, elsősorban a régióban dolgozó klinikai orvosok igényeinek figyelembevételével.
 
2008. március óta az immunológiai diagnosztikai laboratórium NAT által akkreditál vizsgáló laboartóriumként működik. Minőségirányítási rendszerünket az MSZ EN ISO/IEC 17025:2005 (Vizsgáló- és kalibrálólaboratóriumok felkészültségének általános követelményei) és MSZ EN ISO 15189:2003 (Orvosi laboratóriumok. A minőségre és a felkészültségre vonatkozó külön követelmények) szabványoknak megfelelően alakítottuk ki.
 
A vizsgálatokkal kapcsolatos dokumentumok az Immunológiai és Biotechnológiai Intézet honlapján (http://www.immbio.hu) Diagnosztika menüpontjában találhatók.