Egészségügyi Nyelvi és Kommunikációs Intézet

Hírek

Pályamű kiírás - Song Award 2019

2018. október 16, kedd

“a zene serkenti a tanulást”

Kedves Hallgatók,

 

A tanulási folyamatokat nagyban megkönnyítheti a zene, a dalszöveg. Ez a magyar nyelv tanulásakor is igaz.

Vállalkozó kedvű hallgatókat keresünk, akik szívesen írnának dalt az Egészségügyi Nyelvi- és Kommunikációs Intézet által szervezett Magyar nyelvi versenyre. A verseny 2019 márciusában kerül megrendezésre, a nyertes dalt a versenyre benevező külföldi csapatok elő fogják adni, ezáltal teljesítve az első versenyfeladatot.

A dal elérhető lesz a Nyelvi Intézet weboldalán, bízunk benne, hogy segítséget fog nyújtani a hallgatóinknak a magyar nyelv tanulása, szaknyelvi szókincsük elsajátítása során.

Emlékeznek arra, milyen könnyű volt megtanulni a testrészeket angolul pl. a “Head and shoulders, knees and toes” dalból?

Egy hasonló dalt keresünk magyar, orvosi szaknyelvi szavakra építve. A 2019-es dalban a testrészekre és betegségekre szeretnénk a hangsúlyt fektetni.

Stílus tekintetében nincs előírás: bármilyen stílust örömmel veszünk, legyen az jazz, hip-hop, vagy akár rock.

A beérkező dalok közül a Nyelvi Intézet oktatói és a verseny szervezésébe bevont hallgatók fogják kiválasztani a nyertes dalt. A dalt a dalszerző csapat előadásában feltöltjük a medicalhungarian.aok.pte.hu weboldalra, onnan lesz elérhető mindenki számára.

A pályamű kiírással egy tradíciót szeretne útjára bocsátani a Nyelvi Intézet, bízunk benne, minden évben egy új dallal fog gyarapodni a gyűjteményünk. A dalszerzés versenyen kívüli feladat, a szerzőknek nem kell részt venniük a versenyen. A nyertes dal szerzői értékes díjazásban részesülnek.

A dalszerzéshez jó munkát kívánunk! A dalokat 2019. február 15-ig várjuk a nyelvi.intezet@aok.pte.hu email címre, kérjük, hogy az email tárgyában „SONG AWARD 2019“

szerepeljen.

Köszönettel, üdvözlettel,

az Egészségügyi Nyelvi- és Kommunikációs Intézet munkatársai

 

Kapcsolat:

Berta Anikó aniko.berta@aok.pte.hu , Halász Renáta renata.halasz@aok.pte.hu