Esemény

Európa Kiadó koncert

Zsolnay Negyed - E78 - Koncertterem
2018. április 14, szombat 21:00

A nyolcvanas évek kultikus csapata, az Európa Kiadó újra aktívan koncertező zenekar! A zenekar rövid idő alatt a korabeli hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese lett, amely kisebb-nagyobb megszakításokkal a kilencvenes évek középig működött.

Az Európai Unióhoz való csatlakozás alkalmából újra koncertet adtak az A38 Hajón 2004-ben, majd ezt követően 2013-ban új albummal jelentkeztek, immáron friss felállással. Az együttes legfrissebb anyaga 2016 év végén jelent meg ...Valahol lenni ... címen. A zenekar 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett, nyár elején pedig egy teltházas MÜPA koncerttel örvendeztette meg a rajongókat!

"Hosszú távollétek, valamint húsz év alkotói szünet után 2013-ban új Európa Kiadó dalok voltak születőben, ezért két évtized elteltével egy frissen megváltozott felállásban, ismételten belevágtunk egy rendszeresebb, aktívabb zenekari munkába. A folyamat korai szakaszának dokumentumaként még abban az évben megjelent Annak is kell... című CD-nk, rajta új számainkkal. Az anyag úgy alkotói, mind megvalósítási szempontból leginkább felvetéseket tartalmazott, kísérleti jellegű volt, formai és tartalmi útkeresés. Kezdő lendületet adott ugyanakkor annak a folyamatnak, amelynek eredményeként mára kiforrottabb módon létrejöhetett ez az új kiadvány ...Valahol lenni... címmel."

/Menyhárt Jenő/

 

Jegyárak:    2990, -  Ft

 

Korhatárok:  Hat éven aluliaknak nem ajánlott, 14 éven aluliaknak csak szülői felügyelettel.