Esemény

Fantasztikus koncert Kobajasival

Kodály Központ
2018. május 16, szerda 19:0022:00

A nemzetközi karrierjét is hazánkban kezdő, 2010-ben a Magyar Kultúra Követévé is megválasztott japán karmester az utóbbi években vendégzenekarral játszott a baranyai megyeszékhelyen, ezúttal azonban a Pannon Filharmonikusokat vezényli.

Kobajasi szokásához híven a műsor népszerű, ,,klasszikus" művekből épül fel. Mozart két színpadi mű, A színigazgató és a Figaro házassága ,,árnyékában" írta az A-dúr zongoraversenyt is, amelyet nemcsak a bécsi mester életművében tartanak a legnépszerűbb concertók között számon, hanem a műfaj 18. század óta íródó, modern kori történetében is. Korszakalkotó darab Berlioz Fantasztikus szimfóniája is, amely a 19. századi programzene fontos előfutára.

Műsor

Wolfgang Amadeus Mozart: A-dúr zongoraverseny K.488

Hector Berlioz: Fantasztikus szimfónia

Zenekar:  Pannon Filharmonikusok

Vezényel:  Kobajasi Kenicsiró

A Tokiói Művészeti Egyetem zenei karán tanult. Nemzetközi karrierje 1974-ben indult, amikor nagy fölénnyel nyerte a Magyar Televízió I. Nemzetközi Karmesterversenyét. A verseny után Ferencsik János mellett maradt a Magyar Állami Hangversenyzenekar segédkarmestereként. 1987-től 1992-ig a zenekar első karmestere lett, majd megkapta az örökös tiszteletbeli elnök-karnagya címet.

Közreműködik: Érdi Tamás

A műsorról

A nemzetközi karrierjét is hazánkban kezdő, 2010-ben a Magyar Kultúra Követévé is megválasztott japán karmester az utóbbi években vendégzenekarral játszott a baranyai megyeszékhelyen, ezúttal azonban a Pannon Filharmonikusokat vezényli. Kobajasi szokásához híven a műsor népszerű, ,,klasszikus" művekből épül fel. Mozart két színpadi mű, A színigazgató és a Figaro házassága ,,árnyékában" írta az A-dúr zongoraversenyt is, amelyet nemcsak a bécsi mester életművében tartanak a legnépszerűbb concertók között számon, hanem a műfaj 18. század óta íródó, modern kori történetében is. Korszakalkotó darab Berlioz Fantasztikus szimfóniája is, amely a 19. századi programzene fontos előfutára.

Jegyárak :  5990, -  4990, -  3990,-  Ft