Esemény

Zsolnay Piknik

Zsolnay Negyed
2018. május 18, péntek 19:00

2018. május  18.-19.  - ÚJRA  ZSOLNAY PIKNIK  A  NEGYEDBEN !

 

A Zsolnay Piknik fizetős koncertjeire egyben is vásárolható bérlet az alábbi linken:

https://www.jegymester.hu/hun/SeasonTicket/DP1819/Zsolnay-Piknik-ketnapos-berlet

 

A KÉTNAPOS   BÉRLET  ÁRA  - AMELY  4  KONCERTEN VALÓ RÉSZVÉTELT  BIZTOSÍT - 4000, - Ft!

"Csak egy nap a világ..." - Szalóki Ági és zenekara

2018. május 18. 19:00

Zsolnay Piknik - Pirogránit udvar

 

Szalóki Ági megújult műsorában Karády Katalint, Edith Piafot és Amália Rodriguest idézi meg, hogy elénekelje, amit a dívák a szerelemről, vágyakozásról, büszkeségről, kacérságról, csalódásról és beteljesülésről tudtak. A harmincas, negyvenes és ötvenes évek lüktető magyar swing slágerei, a francia chanson és a portugál fado parázsló dallamai két fantasztikus hangszeres-zeneszerző, Bacsó Kristóf szaxofon- és Juhász Gábor gitárművész feldolgozásában hangzanak el a színpadon.

,,Szeretem ezeket a szerelmi vallomásokat, egyszerűek, bátrak, őszinték, ma is érvényesek. Olyasfajta bölcs és kedvesen ironikus gondolatokat találtam bennük, amelyek nagyon közel állnak hozzám. Karády személyében egy olyan nő énekel, aki sok mindent megélt. Ezzel próbálok azonosulni. Így próbálom üzenni a színpadról: minden nő képes arra, hogy díva legyen, mindenkiből lehet igazi királynő, akár Karády."

Mondja a produkció születéséről Szalóki Ági.

A zenekar tagjai: Cseke Gábor-zongora, ifj. Tóth István-gitár, Cseh Balázs-dob, Kovács Zoltán-nagybőgő, Bacsó Kristóf-szaxofon, Shreck Ferenc-harsona

Vendégművész: Korb Attila-kornett, ének

https://www.youtube.com/watch?v=w4ThW_fdt2I

 

A BELÉPŐJEGY A 20.30-KOR KEZDŐDŐ "ELLA 100" - BUDAPEST JAZZ ORCHESTRA KONCERTRE IS ÉRVÉNYES

"Ella 100" - Budapest Jazz Orchestra koncert

2018. május 18. 20:30

Zsolnay Piknik - Pirogránit udvar

 

A Budapest Jazz Orchestra Magyarország legnépszerűbb big bandje. Húsz éve világszínvonalon mutatja be a jazz szinte minden válfaját. A zenekar tagjai diplomás jazz és klasszikus művészek, szabadidejükben más, populárisabb együttesben is játszanak. Ez is az, ami lehetővé teszi, hogy a BJO zenészei, bármilyen stílusban képesek legyenek professzionálisan és szórakoztatóan zenélni, kezdve a standard jazz klasszikusaitól egészen az ,,ismertebb", sokak által dúdolt slágerekig. Éppen ezért, a Budapest Jazz Orchestra már nemcsak ,,rétegzene", hanem több korosztály, és különféle rendezvények számára is szórakoztató zenei nagyprodukció.

Idén száz éve született Ella Fitzgerald, a jazz nagyasszonya, akinek népszerű slágerei Malek Andrea, Náray Erika, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra előadásában csendülnek fel. Ella Fitzgerald 13-szor nyerte el a legrangosabb zenei díjat, a Grammy-t. Dalai mai napig slágerek, ki ne ismerné például a Cheek to Cheek, a Puttin' acet  Ritz vagy a Let's acet he music and dance című dalokat.

 

A BELÉPŐJEGY A 19.00-KOR "CSAK EGY NAP A VILÁG..." - SZALÓKI ÁGI ÉS ZENEKARA KONCERTRE IS ÉRVÉNYES

 

Jegyárak  ( 2 koncertre) :

Elővételi: 2800 -  Ft

Helyszíni: 3500, -  Ft

Tátrai trend Kis Duna Keringő

2018. május 19. 20:00

Zsolnay Piknik - Pirogránit udvar

 

Néhány zenész találkozik, kedvük támad együtt muzsikálni, az ötletek csak úgy sorjáznak - ebből szokott valami igazán érdekes és izgalmas kisülni. Az ország egyik legismertebb és legkedveltebb gitárosa, Tátrai Tibor többször volt részese hasonló ,,kalandnak", amikor eleinte szinte még azt sem lehetett tudni, milyen zenét fog játszani új együttese, a végén mégis sportcsarnokok színpadán találta magát.

Hasonlóan indult a Latin Duó is, amely a nagy koncertekre kibővíti felállását, így zenélt együtt a két gitárossal pár éve a Művészetek Palotájában Glaser Péter (bőgő), Pintér Tibor (gitár) és Czibere József (ütőhangszerek). Tibusznak annyira megtetszett a velük való közös muzsikálás, hogy 2008 őszétől már ez a négyes alkotja a Tátrai Trend együttest.

 

A BELÉPŐJEGY A 21.30-KOR KEZDŐDŐ SOULBREAKERS BEAT UP! KONCERTRE IS ÉRVÉNYES !

Jegyárak ( 2 koncertre ):

Elővételi: 1500, -  Ft

Helyszíni: 2000, -  Ft

 

A Zsolnay Piknik fizetős koncertjeire egyben is vásárolható bérlet az alábbi linken:

https://www.jegymester.hu/hun/SeasonTicket/DP1819/Zsolnay-Piknik-ketnapos-berlet

Soulbreakers Beat Up!

2018. május 19. 21:30

Zsolnay Piknik - Pirogránit udvar

 

Soulbrekaers a ,,Beat up! lemez" elkészítésével talált rá saját útjára.

Az elhagyatott vidéki magtárban rögzített anyag Kolozsi Péter jóvoltából jöhetett létre, aki vállalta hogy felszerelésével kivonul az egzotikus helyszínre, fölépít egy mobil stúdiót, s rögzíti az egy térben, koncert szerűen, egyben muzsikáló zenekart.

A csapat hangszerelés tekintetében a ,,power trió" formátumot választotta, melynek lényege, hogy három kellően energikus, invenciózus, hangszerét uraló muzsikus elegendő a ,,nagy" zenekari megszólaláshoz. Így ha kell vad, ha kell gyengéd, de mindenképp masszív trióhangzás méltó alapot biztosít a zenekar két frontemberének: Pleszkán Écskának és Radovics László ,, Kyru"-nak.

A ,,Beat up!" egyetlen magyar nyelvű dalát, a ,,Merengő"-t nem más koronázza meg a felvételen, mint a blues-rock gitározás első számú hazai helytartója : Tátrai Tibor. A gitárvirtuóz régi, jó barátságot ápol a zenekarral, így azonnal igent mondott a felkérésre.

A két énekhang, két egyenrangú karakter. Mint egy komplementerként kiegészítve egymást mutatják világunk egyik mozgató alapenergiáját, a férfi és a női energiák különbözőségét, azok egyensúlyát. Ezt az ősi erőt fejezi ki a zenéjükben dolgozó lendület, s egyedülálló stílusuk, amit ,,HEAVYSOUL"-nak hívnak.

A két karizmatikus énekhangot vokálszólamokkal támogatja a dobok mögül Mózes Zoltán. Gitáron, extatikus szólóiról és sajátos soundjáról ismeretes Péter Gábor játékát élvezheti a hallgató, míg basszusgitáron, a szintén jellegzetes hangzásáról, és intenzív színpadi jelenlétéről híres Ratkóczi Huba pakolja a mélyeket.

A profi, sokat próbált muzsikusokból álló brigád, számos színpadot megjárt már, minden nyáron találkozhatunk velük legigényesebb fesztiválokon (Gastroblues, Sziget, Művészetek Völgye, Tatai Víz Virág ... ) Hazai színpadok mellett a Soulbreakers sokat koptatja a környező országok pódiumait is.

https://www.youtube.com/watch?v=q7sHZ4QfiqQ

 

A BELÉPŐJEGY A  20.00 -KOR KEZDŐDŐ TÁTRAI TREND KIS DUNA KERINGŐ KONCERTRE IS ÉRVÉNYES !

 

Jegyárak ( 2 koncertre ):

Elővételi:  1500, -  Ft

Helyszíni:  2000, -  Ft