Őszintén a rák világnapján

2018. február 5.

"Sokan titkolják a betegségüket, pedig az egymással megosztott információ segíthet legyőzni a legsúlyosabb kórokat is" - hangzott el azon a nyílt klubnapon, amit a kaposvári Viktória Klub tartott a Rák világnapján az Egészségügyi Főiskola épületében. Negyedik éve rendezik meg az összejövetelt, ahova nemcsak a betegeket és a hozzátartozókat várják, hanem azokat is, akik csupán érdeklődnek.

A Viktória Klub kaposvári és környékbeli, főként mellműtött hölgyekből áll, de sok nőgyógyászati és más daganatos megbetegedésben szenvedő, illetve abból kigyógyult nő is csatlakozott hozzájuk. A tagság több mint negyven emberből áll.

Kiss Katalin, a Viktória Klub vezetője, a Rákbetegek Országos Szervezetének elnökségi tagja elmondta: 27 éve alakultak, de nem lett kevesebb a betegek száma az utóbbi években. Még mindig sokan elzárkóznak a segítségtől, nem szívesen mondják el a betegségük történetét. A klubban azonban a közösség gyógyító erejével, a tapasztalatok cseréjével támogathatják egymást.

Kiss Katalin hozzátette: azt kéri a betegtársaktól, hogy legyenek önzőek, és elsőrendűen ne a családdal, hanem a saját gyógyulásukkal törődjenek, mert a családnak lesz nehezebb, ha nem gyógyulnak meg.

A nyílt napon dr. Pécsi Balázs, a PTE Onkoterápiás Intézetének főorvosa is jelen volt.

Forrás

Somogyi Hírlap

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!