Arts-in-Med – Korok és stílusok gyöngyszemei

2018. február 21.

Az Arts-in-Med tavaszi programsorozatában február 27-én „Korok és stílusok gyöngyszemei” címmel Szeléndi Zsuzsa fuvolaművész, Papp Gábor hegedűművész és Futó Balázs DLA zongoraművész lépnek fel.

Műsor

G. F. Handel: g-moll hegedű-zongora szonáta

W. A. Mozart: D-dúr rondó fuvola-zongora

L. v. Beethoven: a-moll hegedű-zongora szonáta (op.23) 3. tétel

L. Ganne: Andante et Scherzo fuvola-zongora

J. Brahms: G-dúr hegedű-zongora szonáta szonáta (op.78) 2. tétel

A. Honegger: Kecsketánc

H. Wieniawski: D-dúr Polonaise

J. S. Bach: c-moll triószonáta 1. tétel

A színes műsor, a nagy alkotók darabjai éreztetik a hallgatósággal a szellem örök erejét, miközben bepillantást engednek a régebbi idők, a letűnt korok sajátos szemléletébe, világlátásába is.

Az előadók

Papp Gábor hegedűművész zenei tanulmányait édesapja irányítása mellett kezdte. A Zeneakadémián először Szemjon Szagitkovszkij, majd Kovács Dénes osztályában tanult. Diplomája megszerzése után a Washington Egyetem hallgatója, majd a Salzburgi Mozarteum Zenekar 3. koncertmestere lett. 1990-től a Camerata Salzburg kamarazenekar tagja, 1994-től a pécsi Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola oktatója, majd a PTE Művészeti kar óraadó tanára. A Camerata Salzburg kamarazenekarral rendszeresen osztrák és nemzetközi fesztiválokon is részt vesz.

Szeléndi Zsuzsa fuvolaművész tanulmányait Kaposváron, Csupor László irányításával kezdte. Pécsett, a Művészeti Szakközépiskolában fuvolatanára Barth István volt. A Zeneakadémián 1989-ben Kovács Lóránt osztályában diplomázott. Pályáját a Pécsi Szimfonikus Zenekar fuvolásaként kezdte, majd a Pécsi Művészeti Szakközépiskola tanára lett. Papp Gáborral és néhai Gábor József zongoraművésszel számos trió-koncertet adtak itthon és külföldön. A  Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium tanára.

Futó Balázs zongoraművész zenei tanulmányait a kaposvári Liszt Ferenc Állami Zeneiskolában kezdte zongoristaként, később a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában zeneszerzés, zeneelmélet, karvezetés és ütőhangszer szakon tanult. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakán többek között Jeney Zoltán és Wilheim András voltak a tanárai. Rendszeresen koncertezik Dargay Marcellel és Dinyés Dániellel, 2001 óta a Zeneakadémia ének és opera szakán korrepetitorként és zenei asszisztensként dolgozik. 2003-tól a Színművészeti Egyetemen zenei mesterséget tanít Kovalik Balázzsal. Több felkérését kapott zongoramű komponálására Kyotoból és a Budapesti Őszi Fesztiváltól, valamint zeneszerző kurzuson vett részt Ostravában. 2006-ban megvédte DLA-téziseit a Budapesti Zeneakadémián.

Szeléndi Zsuzsa fuvolaművész, Papp Gábor hegedűművész és Futó Balázs DLA zongoraművész előadása február 27-én 18 órakor kezdődik a Szigeti úti, első emeleti tanácstermünkben.

Kapcsolódó esemény

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!