'Az anatómia határterületei' - nagy sikerű tárlat a Tudásközpontban

2018. május 11.

'Az anatómia határterületei' címmel nyílt kiállítás a Tudásközpontban azokból a prezentációkból, amiket az orvostanhallgatók készítettek az ugyancsak ezzel a címmel meghirdetett kurzusra.

A dr. Reglődi Dóra professzor asszony vezette képzés alapgondolata, hogy a hallgatókkal olyan témákat ismertessen meg, amiknek köze van az anatómiához, ugyanakkor elrugaszkodik a tantárgy keretén belül tanultaktól. A hallgatók előadásokat hallhatnak többek között az anatómia művészeti, régészeti, igazságügyi, történelmi vonatkozásairól, az őslénykutatásról, a rendőrségi és harctéri anatómiáról, valamint a halottakkal kapcsolatos kultúrtörténeti érdekességekről is. A kurzus végén a hallgatóknak prezentációt kell benyújtaniuk valamely őket érdeklő témáról. A kiállítást ezekből a munkákból állította össze Vicena Viktória orvostanhallgató és dr. Fülöp Balázs Dániel egyetemi tanársegéd.

A hallgatói alkotásokat már többször kiállították az orvoskaron, a TDK és anatómus konferenciákon, viszont szélesebb körben most mutatták be először. A tárlat legfőbb célja, hogy növelje az érdeklődést az anatómia iránt, szélesítse a diákok látásmódját, a laikus közönségnél pedig annak a tévhitnek az eloszlatása, mely szerint az anatómia csak a boncolásról és a tetemekről szól. A megnyitó programja is ennek szellemében zajlott, összefonódott az anatómiával a zene, az irodalom és a képzőművészet.

A megnyitón a Művészeti Kar hallgatói szerepeltek: Páris Alexandra fuvolázott, Pusztai Gábor gitározott. Köszöntőt mondott Rózsáné Szarka Veronika, a Tudásközpont osztályvezetője és dr. Reglődi Dóra, az Anatómiai Intézet vezetője. A tárlatot Pinczehelyi Sándor festőművész nyitotta meg. Dr. Bárdosi Attila "A szívem - csak magamért dobogok" és "A szemek - Te bottal, én velük verek" című verseit Vicena Viktória és Légrádi Szandra, az Anatómiai Intézet hallgatói adták elő. Lucas Liliána Rihanna: Stay című dalát énekelte, a grafikát Uzelmann Emese orvostanhallgató készítette.

A szervezők köszönetet mondanak a HÖK-nek a poszternyomtatás támogatásáért, Rózsáné Szarka Veronikának a szervezésért, valamint a Tudásközpontnak a bemutatkozás lehetőségéért.

Tovább a galériára

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!