Pécsi Napok egészségügyi szűréssel, Teddy Maci Kórházzal

2018. szeptember 19.

Immár 22. éve rendezik meg a Pécsi Napokat, idén szeptember 20-23. között közel másfél száz program lesz, gasztronómiai különlegességekkel, kézműves portékákkal.

A fesztivál főbb helyszínei ezúttal is a belvárosban találhatóak, a Széchenyi téren, a Kossuth téren, a Sétatéren és a Szent István téren, de a társrendezvények sokfelé eljutnak a városban. A programok a hagyományoknak megfelelően ingyenesek, a könnyűzenei kínálat ezúttal is pazar lesz.

A Széchenyi téren fellép a focicsapatnyi méretű Pannonia Allstars Ska Orchestra, a hazai színeket a nemzetközi együttes, a Mongooz and the Magnet képviseli, valamint a Band of Streets fúvós banda, akik New Orleans-i indíttatású utcazenét játszanak. Egy kicsit hazainak tekinthetjük Takács Esztert is, aki Juhász Kristóf társaságában hozza az Első puszi gyerekelőadást. Fellép továbbá a Dinamit, Rudán Joe-val az élén, a szomszédos Horvátországból érkezik a Wind orchestra of City of Petrinja, és nagy bulit ígér a Necc party.

Ha Pécsi Napok, akkor kihagyhatatlan a Bor és Dal Ünnepe, szüreti felvonulással, különböző népek bordalaival és táncaival. A fesztiválhoz több kisebb fesztivál és tematikus nap is csatlakozik. Lesz Pécsi Tanuló Fesztivál, immár a második, melynek keretében többek között retro könyvvásár, kesztyűs örömök, római divatbemutató és hétköznapi hősképzés is várja az érdeklődőket.

A Pannon Filharmonikusok a Mesterek és Tanítványaik koncertsorozatot mutatja be a város főterén, a PTE Pont Itt keretében pedig egészségügyi szűrések, tanácsadások, borkóstoló, Teddy Maci Kórház, kvízjátékok, minipiac, sport, játék és látványos színpadi produkciók lesznek láthatóak a Kossuth téren.

Szeptember 20-án zajlik a Meszesi Roma Nap a Fund Cigány Alapfokú Művészeti Iskolában, szeptember 21-én pedig Pécs testvérvárosának, Aradnak a napja lesz a Széchenyi téren, többek között a Mario and the Teachers koncertjével. Idén is megrendezik a bordalfesztivált, villánykövesdi, villányi és pécsi programokkal.

Forrás

bama.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!