Újabb műszerrel gazdagodott a Szülészeti Klinika

2018. szeptember 20.

Új műszert adtak át szeptember 19-én a Klinikai Központ Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján, ami a hasfalon keresztül lehetővé teszi a magzati szívhangok, valamint a fájástevékenység mérését és regisztrálását. A modern eszközre a forrás egy részét egy jótékonysági koncert fedezte, Váradi Marianna és Boros Misi közreműködésével.

A Pécsi Első Lions Club Váradi Marianna és Boros Misi fellépésével jótékonysági hangversenyt szervezett, melynek bevételét kiegészítette a Czeizel Intézet - így tudták megvásárolni a klinika részére az ún. CTG monitort. Váradi Marianna a Pécsi Nemzeti Színház magánénekese, a Pécsi Tudományegyetem adjunktusa, Boros Misi zongorista pedig a Virtuózok felfedezettje. Mindketten személyesen is kötődnek a pécsi klinikához, ezért örömmel csatlakoztak a jótékony kezdeményezéshez.

Dr. Veszprémi Béla, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika egyetemi docense az új műszerről elmondta: „Ezzel a modern eszközzel, az úgynevezett kardiotokográffal ellenőrizni tudjuk a magzat méhen belüli állapotát, ezáltal csökkenteni a szüléssel járó kockázatokat, és javítani az egészséges gyermekek születésének arányát.”

A Dél-dunántúli régió összes szülésének közel 40 százalékát a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán vezetik le, évente közel háromezer baba látja meg itt a napvilágot. Az új eszközzel évente több mint négyezer vizsgálatot végezhetnek majd el.

Forrás

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!