A PTE a világ TOP 500 egyeteme között két tudományterületen is

2018. november 8.

Az előkelő 401-500. helyre rangsorolták a Pécsi Tudományegyetemet a tekintélyes Times Higher Education nemzetközi rangsorának két kategóriájában is. A londoni székhelyű, felsőoktatási intézmények összevetésével foglalkozó cég listája szerint a PTE a világ TOP 500 egyeteme közé tartozik a klinikai tudományok és az élettudományok területén is, ráadásul legerősebb magyar vidéki egyetemként.

A Pécsi Tudományegyetem a Times Higher Education „Clinical, pre-clinical & health subject”, valamint a „Life Sciences Subject” elnevezésű rangsorába került be, amik ugyanazt az öt teljesítménymutatót veszik figyelembe, mint a THE World University Rankings, csak más súlyozással esnek latba az egyes mutatók. Vizsgálják az egyes egyetemi erősségeket a fő tevékenységi körökben: oktatás, kutatás, idézetek száma, nemzetközi „láthatóság”, illetve ipari bevétel. A legnagyobb jelentősége ezekben a rangsorokban a citációknak van (35%), de az oktatási, kutatási eredményeket (27,5-27,5%) is komoly mértékben veszik figyelembe.

Dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora a friss összevetés kapcsán elmondta: „A Times Higher Education által összeállított nemzetközi rangsor az egyik leginkább elfogadott a magasan jegyzett felsőoktatási intézmények körében. Ez alapján joggal lehetünk büszkék az elért eredményre, hiszen a legjobb 500-hoz tartozunk két tudományterületen is. Ugyanakkor az a célunk, hogy a többi területen is megerősödjünk, és felzárkózzunk ehhez a szűk elithez.”

A november 7-én nyilvánosságra hozott rangsorok itt érhetőek el:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

Forrás:

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!