Ők a Bajnóczky-díjasok

2019. január 2.

Az adventi koncerten most is kiosztották a Bajnóczky-díjakat azoknak, akik 2018-ban irodalmi, zenei, képzőművészeti, színművészeti, fotó- vagy táncművészeti területen kiemelkedő tevékenységet végeztek.

Az elismerést ketten - egy hallgató és egy oktató, vagy kari dolgozó - kaphatják.

Odaítéléséről a dékán előterjesztése alapján egy négy fős kuratórium dönt, amelynek tagjai a  mindenkori diákjóléti dékánhelyettes, dr. Bajnóczky István özvegye, vagy az általa meghatalmazott személy, továbbá a kar egy magyar, és egy külföldi hallgatója.

A díj egy 9 cm átmérőjű, 7 mm vastag bronzöntvény, aminek az egyik oldalán néhai dr. Bajnóczky István arcképe, az érem alsó harmadában a „Bajnóczky-díj” felirat látható, másik oldalán pedig körívben a „Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar” felirat, középen a díjazott neve, valamint az adományozás évszáma. A díjazott emellett oklevelet és egyszeri pénzbeli elismerést kap.

Decemberben már negyedik alkalommal adták át a díjat, amivel néhai dr. Bajnóczky Istvánra, az ÁOK Igazságügyi Orvostani Intézetének egykori igazgató professzorára emlékezünk. Dr. Bajnóczky István karunk népszerű oktatójaként a hallgatókat nemcsak tanította, de nevelte is a művészet eszközével. Szerteágazó, művészeti témájú műveltségét szerényen adta át a diákoknak.

A kuratórium döntése alapján 2018-ban dr. Szelényi Zoltán, a Transzlációs Medicina Intézet egyetemi tanára, dr. Fülöp Balázs, az Anatómiai Intézet egyetemi tanársegédje, valamint Csapláros László, VI. évfolyamos orvostanhallgató részesült díjazásban.

Dr. Szelényi Zoltán professzor az Arts-in-Med Esték ötletgazdájaként a rendkívül igényes, szerteágazó, maradandó élményt nyújtó programok összeállításában végzett munkájáért,

Dr. Fülöp Balázs az Adventi koncertekért végzett színvonalas, hallgatókat és dolgozókat is érintő toborzó munkájáért, a programok művészi igényű összeállításáért,

Csapláros László széles körű kulturális szervező munkájáért, magas színvonalú irodalmi tevékenységéért, a Bajnóczky-díj alapításában való aktív közreműködéséért kapta az elismerést. / Betegsége okán ő nem tudott részt venni a díjátadón. /

 

Szeretettel gratulálunk a díjazottaknak!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!