Díjat kapott dr. Miseta Attila és Téczely Tamás a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség közgyűlésén

2019. április 12.

Megtartotta évi rendes közgyűlését a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség, amelyen díjakat is átadtak, valamint új alelnököt és elnökségi tagokat is választottak.

Díjakat adott át dr. Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár, dr. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke, dr. Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Murai László, a HÖOK elnöke, dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke, valamint Frenkl Sylvia, dr. Frenkl Róbertnek, a MEFS örökös elnökének özvegye.

Dr. Szabó Tünde államtitkár köszöntőjében kiemelte, hogy a MEFS egyre sikeresebb munkát végez, ami tükröződik az egyetemi sportélet fejlődésében is. Kiemelten fontosnak tartotta, hogy a sport és a tudomány egymás komplementerei legyenek. Elmondta, hogy egyre több diák kapcsolódik be a rendszeres testmozgásba, és egyre több egyetemen valósul meg a sportlétesítmények fejlesztése is.

Dr. Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a MOB és a MEFS régi, jó „testvéri” viszonyáról beszélt, dr. Józsa János, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, a BME rektora pedig arról szólt, hogy folyamatosan emelkedik a versenyek, és az azokon nyújtott teljesítmények színvonala.

A MEFS Életmű díját Szalay Gábor (EKE) mellett Téczely Tamás, karunk Testnevelés- és Mozgásközpontjának igazgatója kapta, aki évtizedeken keresztül eredményesen szervezte az egyetemi sportéletet, mind intézményi, mind nemzetközi szinten.

A MEFS Hajós Alfréd Aranyplakettjét, az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat az egy adott szakterületen éveken át kiemelkedő teljesítményt nyújtott vezetők vehették át: dr. Földesi Péter (SZIE), dr. Genzwein Ferenc (TE), Herpainé dr. Lakó Judit (EKE), Kincses Gábor (BME), dr. Kovács Gábor r. dandártábornok (NKE), dr. Németh Endre (TE), Pásztorné dr. Batta Klára (NYE), dr. Szilvássy Zoltán (DE), és Udvarhelyi Gábor (Magyar Vívó Szövetség) mellett elismerték a Pécsi Tudományegyetem rektorának, karunk korábbi dékánjának, dr. Miseta Attilának a munkáját is.

Forrás:

szurkolo.sk.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!