Polgári Védelmi Nap és Minősítő Nemzeti Gyakorlat

2019. április 16.

A Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Műveleti Medicina Tanszéke és Szimulációs Oktatási Központja részt vett a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és Palkonya Község Önkormányzata által szervezett "Polgári Védelmi Nap és Minősítő Nemzeti Gyakorlat" elnevezésű rendezvényen, 2019. április 13-án. Az eseményen több, mint 44 nemzeti és nemzetközi önkéntes illetve állami szervezet képviseltette magát, közel 450 résztvevővel.

Az nap folyamán a különböző védelmi feladatok csoportos végrehajtását követően az érdeklődők számára interaktív bemutatókat tartottak a szakemberek, így lehetőség volt megtekinteni például vízkár elhárítási tevékenységet, sérültkimentést, gépjármű tűzoltást és gépjármű vágási eljárásokat, de különböző rendvédelmi felszereléseket és innovatív, AR alapú mentésirányítási megoldásokat  is megtekinthettek a látogatók. 

Az Általános Orvostudományi Kar szakemberei egészségügyi szimulációs gyakorlatot hajtottak végre  egyrészt tapasztalt imitátorok bevonásával, másrészt pedig magas hűségű trauma szimulátor (CAE Caesar) működtetésével. A szituáció során egy mezőgazdasági gép által okozott baleset akut ellátását mutatták be a Kar munkatársai, emellett a résztvevők különböző, egyetemi fejlesztésű szimulátorokon gyakorolhatták a vérzéscsillapítás eltérő módozatait. Egy másik gyakorlat keretein belül pedig vízbe esett sérült kimentését és ellátást demonstrálták, bevonva a nézőközönséget is."

Forrás: http://bmpsz.hu/polgari-vedelmi-gyakorlat-palkonyan/ 

 

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!