Dr. Dóczi Tamás idegsebész professzor emeritusi címet és Petri Gábor Emlékérmet kapott

2019. június 27.

Dr. Dóczi Tamás idegsebész nemrégiben professzor emeritusi címet és Petri Gábor Emlékérmet kapott - ennek kapcsán olvashatunk vele interjút a weborvos.hu-n.

Mint mondja, a professzor emeritusi cím arra emlékezteti, hogy elért egy életkori határt, és azt mutatja számára, hogy úgy végezte a feladatait Pécsett, hogy a szenátus tagsága érdemesnek tartotta az emeritusi címre, az egyetemi kar és az egyetem vezetése pedig támogatta azt. A Petri Gábor emlékérem kapcsán pedig úgy fogalmaz: ez élete legnagyobb kitüntetése.

Sok személyes élménye kötődik Petri Gáborhoz, ezért el is érzékenyült, amikor átvette az emlékérmet a Magyar Sebész Társaság Kísérletes Sebészeti Szekciójától. Azért is különleges számára az elismerés, mert a Petri Gábor-féle sebészeti klinikán szerezte első, általános sebészeti szakvizsgáját. Ez akkoriban különleges klinika volt, az 1970-es és 1980-as években már nemzetközi színvonalú. Mint mondja, Petri Gábornak köszönhető, hogy a magyar sebészet fölzárkózott az angolszász modern sebészethez.

Az emeritus professzor arról is beszél, hogy szakmája fejlődéséhez milyen lépésekkel járult hozzá, és miként sikerült kiépíteni a pécsi, két pilléren álló rendszert.

Forrás:

weborvos.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!