Pécsi orvosokat és ápolókat tüntettek ki a Semmelweis-nap alkalmából

2019. július 1.

Semmelweis Ignác, az „anyák megmentője” 1818. július elsején született. Ez a nap a magyar egészségügy napja, amikor megemlékezünk az egészségügyben dolgozók áldozatos munkájáról.

A Semmelweis-nap alkalmából a Klinikai Központ vezetése idén első alkalommal, hagyományteremtő szándékkal adományozott kitüntetéseket az intézmény azon munkatársainak, akik a betegek gyógyítása terén végzett kiemelkedő munkájukkal a Klinikai Központ jó hírnevét öregbítették, az intézmény fejlődése, elismertsége érdekében elévülhetetlen érdemeket szereztek.

A július elsején tartott ünnepség keretében az Emberi Erőforrások Minisztere Elismerő Oklevelét adta át Szigeti Szabolcs, egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár Bukovics Gyulánénak, a Traumatológiai és Kézsebészeti Klinika volt munkatársának, valamint a Pécsi Hasadék Munkacsoportnak, hosszú időn át, kimagasló színvonalon végzett munkájukért.

Dr. Sebestyén Andor, a Klinikai Központ elnöke Pro Patiente díjat adományozott sok éven át végzett, kiemelkedő gyógyítói, diagnosztikai, megelőző és innovációs tevékenységéért Dr. Bódisné Dr. Zámbó Katalin professzor asszonynak, a Nukleáris Medicina Intézet korábbi vezetőjének, Dr. Czirják László professzornak, a Reumatológiai és Immunológiai Klinika leköszönő igazgatójának, továbbá Dr. Komoly Sámuel professzornak, a Neurológiai Klinika korábbi vezetőjének.

Árpádházi Szent Erzsébet Emlékérmet adományoztak Tóth Mariannának, a Sebészeti Klinika ápolásszakmai igazgatóhelyettesének több mint három évtizeden át a betegellátás és az ápolástudomány területén végzett kiemelkedő szakmai tevékenységéért.

Elnöki Dicséretben 71 klinikai munkatárs részesült gyógyító, ápoló, gyógyítást és ápolást segítő, továbbá az egészségügyi munkavégzést támogató áldozatos, magas színvonalú munkája elismeréseként.

Forrás:

PTE

fotó:

Csortos Szabolcs/UnivPécs

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!