"Az út a fontos, nem a cél" - interjú Pápayné dr. Sár Cecíliával, a Szerves és Gyógyszerkémiai Intézet igazgató-helyettesével

2019. július 25.

Pápayné dr. Sár Cecília, a Szerves és Gyógyszerkémiai Intézet igazgató-helyettese terepultra futó, aki a versenyek közben érzi igazán jól magát, függetlenül a helyezésektől és díjaktól.

A madeinpecs.hu-nak adott interjújában elmondja, hogy eleinte komolyabb tervek nélkül kezdett a sportba, rekreációs, egészségmegőrzési céllal, majd amikor elkezdett terepen is futni, akkor fordult a hosszabb távok felé. Neki a terepfutás az igazi kikapcsolódás, mert az erdőben a napi gondok elszállnak, és kiszakad a mindennapokból.

A hosszú távoknál a folyamatos problémamegoldást tartja az igazi kihívásnak, mert mindig az éppen felmerülő, aktuális nehézséget kell kezelni. Nem az izgatja, hányadik lesz, sokkal inkább az, hogy jó érzéssel tudja végigcsinálni a versenyeket. Mindig csak a következő pontig gondolkodik előre, és ez a hozzáállása olyannyira bevált, hogy újabbnál újabb sikereket ér el a hosszú távokon.

Forrás:

madeinpecs.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!