Az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet nyílt napja - október 20.

2019. október 15.

Az anesztézia világnapja, október 16-a alkalmából „Álomutazás” címmel a Klinikai Központ Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézete nyílt napot szervez október 20-án, délelőtt 9 és 15 óra között.

A nap során az intézet orvosainak és asszisztenseinek munkáját mutatják be úgy, ahogy nem láthatják a betegek, a látogatók, mivel az altatás leginkább a háttérben zajlik. Az intézet munkatársai biztosítják a műtét során a betegeknek az érzéstelenséget, a fájdalommentességet. A műtét előtti vizsgálattal a betegek számos paraméterét áttekintve szűrőként is működnek az itt dolgozó szakemberek, akik sok esetben vesznek észre olyan kórképeket, amelyek további terápiát igényelnek. Az a cél, hogy a műtét körüli időszakban minden a legbiztonságosabb legyen.

A nap során olyan kérdésekre is választ kaphatnak az érdeklődők, amelyek gyakran felmerülnek a betegekben, ezek arra vonatkoznak, hogy biztosan felébrednek-e majd, vagy ténylegesen nem éreznek-e semmit. A programban lesznek rövid előadások is, amiket bemutatóval kötnek össze, ezáltal az altatás során használt eszközöket is közelebbről megismerhetik a résztvevők, sőt, lehetőség nyílik egy műtő megtekintésére is.

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A reggeli, első csoportba a kisebb gyermekek és szüleik jelentkezését várják, míg a későbbi időpontra a 14 éven felüliekét.

Regisztrálni a kk.pte.hu/alomutazas-regisztracio oldalon lehet.

Forrás: 

PTE

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!