Pécs a magasból – Kalmár Lajos légi fotói

2019. október 18.

Az Orvos-és Fogorvosnap ünnepi rendezvénye kapcsán – immár hagyományosan – idén is tárlatot láthatnak az érdeklődők galériánkon. Ezúttal Kalmár Lajos légi fotóit tekinthetik meg, amiken karunk épületei, építkezései, és a klinikai negyed együttesei is megjelennek.

Kalmár Lajos 1967-ben született, a PTE irodalom-nyelvészet szakán végzett, utolsó egyetemi évei alatt a helyi múzeumnál dolgozott, ahol hobbiként fotózni kezdett. Első vidékiként nyerte meg a Pécsi József ösztöndíjat, majd 1999-ben az akkor kapható legnagyobb amerikai grantet, az ArtsLinket, és azóta itthon és külföldön is számos elismerésben részesült. Tagja a MAFOSZ-nak, az Alkotóművészek Szövetségének.1996 óta negyven fotóalbuma jelent meg. 2017-ben lett a Fuji nagykövete, speciális eszközökkel készült fotói országszerte megtalálhatóak.

Jelen kiállítás egy középformátumú Fuji GFX 50R jelű kamerával és lencséivel készült, ezek jellemzője a kivételes felbontás és a részletgazdagság. Sokan fedezhetik fel ezen képeken a rejtett pécsi udvarok, kertek világát, láthatnak rá történelmi belvárosunkra, vagy legmodernebb épületeinkre. Az orvoskar épületei, építkezései, a klinikai negyed együttesei is jól szemléltetődnek a felvételeken.

A képek nézegetése minden bizonnyal izgalomba hozza a felfedezni vágyó, vagy csak gyönyörködni akaró látogatókat.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!