Dr. Dóczi Tamás professzornak ítélték a Pannon Tudományos díjat

2019. október 21.

Pannon Tudományos Napot tartottak a PEN-en. A konferencián különböző témákban hallhattak előadásokat a résztvevők, valamint több díjat és elismerést is átadtak.

A konferenciasorozatot 2004-ben indította útjára a Magyar Tudományos Akadémia Pécsi és Veszprémi Területi Bizottsága. A rendezvénynek azóta a Pannon Egyetem nagykanizsai kampusza ad otthont. A fórum egyik fő célja, hogy az előadók megismerjék egymás szakterületét és kutatásait.

„Ez egy dunántúli tudományos mustra, egy „mindentudás egyeteme”, ahol az oktatók, a kutatók bemutathatják legfontosabb tudományos eredményeiket. Ez inspirációt adhat a hallgatóknak, továbbá komoly kapcsolatépítési lehetőség is, hiszen a kutatók beleláthatnak egymás munkáiba, kutatásaiba” – fogalmazott Németh Kornél, a PEN egyetemi docense.

A konferenciának 15. alkalommal adott otthont Nagykanizsa. Balogh László polgármester kiemelte, hogy a kampuszon végzett tudományos munkának hatása van Kanizsa jövőjére is.

A konferencián több elismerést is átadtak. A Pannon Tudományos díjat dr. Dóczi Tamásnak, az Idegsebészeti Klinika egyetemi tanárának ítélték, és díjazták a PhD-hallgatókat is. Idén a Veszprémi Akadémiai Bizottság dr. Kakasi Balázst, a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának hallgatóját jutalmazta az elismeréssel, aki fejlesztett egy spermium alapú toxicitási tesztet, ahol a spermium, mint tesztszervezet van jelen. Ebben az újdonság az, hogy ez egy könnyen és olcsón hozzáférhető, és mégis magas érzékenységgel rendelkező tesztszervezet.

A Pécsi Akadémiai Bizottság díját Kemenesi Gábor, a Pécsi Tudományegyetem hallgatója nyerte el, kutatásának egyik központi témája a denevérek szerepe a vírusok fennmaradásában.

A díjazottaknak szeretettel gratulálunk!

Forrás:

kanizsaujsag.hu

Fotó: 

Gergely Szilárd
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!