Készül karunk új parkja

2019. november 15.

Lebontották a pécsi egyetem orvosi karának Kürt utcai téglafalát, ami jól jelzi, hogy a kar jelenleg is épülő új, modern épületszárnya mellett készül már a közeljövőben minden pécsi számára látogatható új nyilvános park is, melyben eddig leginkább csak az egyetemisták járhattak – írja a pecsma

Kereken két éve, 2017. november 10-én írták alá a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán azt a szerződést, melynek eredményeként megindulhatott a közelmúlt legnagyobb egyetemi fejlesztése: az új orvoskari elméleti tömb megépítése. Az előző városvezetés által tető alá hozott, mintegy 10,5 milliárd forintos beruházás a  Modern Városok Program pécsi egyetemfejlesztései közül egyértelműen kiemelkedik, hiszen az orvosi kar elméleti tömbje az építkezés során egy hatalmas, összesen több mint 11 ezer négyzetméteres szárnnyal bővül, ahová négy intézet költözhet majd be jövőre.

Az új épületben 4 nagy előadót és 34 szemináriumi termet alakítanak ki, emellett pedig összesen több mint másfél milliárd forint értékben szereznek be új diagnosztikai és terápiás eszközöket.

A kar területén 20 ezer négyzetméteren újítják meg a parkot, amit kinyitnak a város, a pécsiek felé. Talán sokan nem is gondolnák, de az orvosi kar megújuló parkja mintegy 10 ezer négyzetméteres, a területen pedig nemsokára új növények, új padok – a parkban egyébként okospadokat is elhelyeznek – között sétálhatnak majd a kikapcsolódni vágyó pécsiek a szintén megszépült új sétautakon.

További jó hír, hogy az egyetem környékén jelenleg is fennálló parkolási problémák a beruházásnak köszönhetően feltehetően megoldódnak majd – vagy legalábbis mérséklődnek –, hiszen összesen 254 új parkolóhelyet alakítanak ki az új szárny és a park közelében.

Forrás:

pecsma.hu

Kép forrása:

pecsma.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!