Pártfogó Program

2019. november 22.

A PTE Orvostudományi Kara fontosnak tartja, hogy minden lehetséges módon támogassa hallgatóit a problémáik megoldásában, legyenek azok a tanulmányiak vagy élethelyzetükkel kapcsolatosak - ezért hoztuk létre a Pártfogó Programot 2019-ben. Szeretnénk, hogy az első és felsőbb éves hallgatóink tudják és érezzék, kérdéseikkel, problémáikkal van kihez fordulniuk, van kitől segítséget kérniük.

Tapasztalt segítségnyújtás hallgatóktól hallgatóknak

A program elsődleges célja, hogy megkönnyítsük hallgatóink számára a nehézségeik megoldását, utat mutassunk számukra az egyetemi közegben való eligazodásban, bonyolult élethelyzeteik kezelésében. Jelenleg nyolc Pártfogóval dolgozunk együtt, akik 3-3 fő hallgató mentorálását vállalják. Összesen 12 kategóriát alakítottunk ki, amelyek a tanulmányi ügyekkel kapcsolatos problémákon túl magukba foglalják a hallgatók mentális jólétének biztosítását is. A csapat tagjai olyan hallgatók közül választottuk ki, akik korábban megküzdöttek már a kategóriájukat lefedő problémákkal, ezért saját tapasztalataik alapján tudják vállalni a gyors segítségnyújtást.

Anonimitás, szimpátia

Nagyon fontos a bizalmi viszony ezért a pártfogóknak anonim módon a partfogo.aok.pte.hu weboldalon keresztül tudtok írni, akik három napon belül felveszik veletek a kapcsolatot. A weboldalon láthatjátok azt is kihez, milyen témában tudtok fordulni, így ki tudjátok választani ki a számotokra legszimpatikusabb, akiben szívesen megbíznátok. Ne féljetek segítséget kérni!

További részletek:

partfogo.aok.pte.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!