Létrejött az Orvosi Képalkotó Klinika

2020. január 27.

A Kari Tanács 2019. decemberi ülésén elfogadta az Orvosi Képalkotó Klinika létrehozását, amit a Klinikai Központ vezetése kezdeményezett tavaly októberben. Az új klinika a Radiológiai Klinika és a Nukleáris Medicina Intézet összevonásából alakult. Az ülésen jóváhagyták a nem önálló Nukleáris Medicina Tanszék létesítését is az Orvosi Képalkotó Klinikán.

Az új hibrid módszerek ( SPECT/CT, PET/CT, PET/MR ) megjelenése olyan vizsgálatokat eredményezett, amelyeknél a nukleáris medicina és a radiológiai tudás egyaránt szükséges. A két klinika évek óta szoros együttműködésben dolgozik, összevonásuk a közös munkát erősíti, és kedvez a szakorvos utánpótlásnak is. Céljuk, hogy mindkét egységben képezzenek két szakvizsgával rendelkező kollégákat.

Módszerét tekintve a nukleáris medicina jelentősen eltér a radiológiai vizsgálatoktól, más ismereteket és más típusú munkaszervezést igényel, ezért további működése szempontjából kívánatos, hogy szakmai tevékenysége az Orvosi Képalkotó Klinikán belül önállóan folytatódjék, nem önálló Nukleáris Medicina Tanszékként.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!