Élenjáró egészségügyi technológiákkal készülnek a PTE munkatársai a „Jövő Kórháza” kiállításra

2020. február 11.

A Magyar Kórházszövetség (MKSZ) idén áprilisban (1-3.) rendezi meg XXXII. rendes évi kongresszusát Tihanyban, amelynek ismét fontos eseménye lesz a „Jövő Kórháza” kiállítás és szakmai bemutató. A magas szintű technológiai újdonságokat, a mesterséges intelligenciát alkalmazó eszközöket, szolgáltatásokat bemutató, az elképzelt jövőbeni kórházi működésnek megfelelően berendezett tér a szervezők szerint már a látványával is vonzza majd a látogatókat, a különböző interaktív programok pedig tovább színesítik a rendezvényt.

„A rendezvény nagyszerű alkalom arra, hogy egyben láthassuk a legújabb kórháztechnológiai fejlesztéseket, berendezéseket. Egyfajta pillanatkép arról, hogy éppen hol tart a szakma és egyben remek alkalom a kapcsolatépítésre, úgy céges, mint kórházi vagy döntéshozói vonalon” – válaszolta a kiállításon a PTE Általános Orvostudományi Kara és Klinikai Központja képviseletében részt vevő Dr. Maróti Péter a rendezvény jelentőségét és hasznát firtató kérdésünkre. – „Maga a kiállítás a technológiára fókuszál, ennek megfelelően itt főleg cégek szerepelnek; remek példákat láthatunk majd arra, milyennek kellene lennie egy modern ellátóhelynek. Az itt látható megoldások természetesen idővel sorban megjelennek majd az egészségügyi ellátórendszerben is, valójában ennek a folyamatnak a meggyorsítása a cél. Ugyanakkor a szakmai előadásokon és a kötetlen beszélgetések keretében már főleg a kórház vezetőké, az orvosszakmáé a főszerep. Információkat kaphatunk és tapasztalatokat cserélhetünk egymással, ami sokszor legalább annyira fontos, mint a kiállítás maga. Az sem elhanyagolható, hogy döntéshozók is jelen vannak.”

A hagyományos kiállítói standok között a Pécsi Tudományegyetem is megjelenik, amelynek az igazi látványosságát a PTE Center for Biomedical Engineering & Innovation kezdeményezéséhez kapcsolódó, az Állami Egészségügyi Ellátó Központtal (AEEK), a Speeding Kft és CAE Engineering Kft partnercéggekkel együttműködésben szervezett élen járó gyógyászati technológiák bemutatója jelenti majd, tudtuk meg Dr. Marótitól:

A PTE standját igazán látványosra tervezzük. Többféle 3D nyomtatót viszünk, úgynevezett FDM és SLA elven működőket, amelyeket gyógyászati eszközök, műtéti prototípusok gyártásához, fogászati ellátásban használhatunk. Ott lesz a fejlesztés alatt lévő M3DVision műtéti közvetítő és parametrizált adatrögzítő rendszerünk, de fejlett, MI segítségével vezérelt felsővégtag protézisünket és a Klinikai Központban jelenleg tesztelés alatt lévő ReWalk járást segítő exoskeletont is láthatják az érdeklődők majd a PTE bemutatóján.”

A kiállításról részletesen is beszámolunk, a rendezvényről bővebben az MKSZ honlapjáról tájékozódhatnak az érdeklődők:

https://mkszkongresszus.hu/informaciok_2020

További információk, érdekességek:

https://medvision.hu/

https://pte3d.hu/

https://rewalk.com/

http://aok.pte.hu/hu/hirek/hir/11912

https://pte3d.hu/blog/post.php?s=2018-03-27-exoskeleton-tudomanyos-fantasztikum-a-hetkoznapokban

 

SzG, 2020. február 17.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!