Sikeres tapasztalatcsere a Cambridge-i Egyetem Anatómiai Intézetével

2020. február 17.

Dr. Horváth Judit, dr. Nagy András és dr. Fábián Eszter, az Anatómiai Intézet munkatársai 2019 októberében látogatást tettek a Cambridge-i Egyetem Anatómiai Intézetében, ahol dr. Cecilia Brassett intézetvezető fogadta őket, aki néhány éve vette át az ottani intézet vezetését.

Mint kiderült, a kinti anatómia oktatás sokban hasonlít a pécsihez, a cambridge-i hallgatóknak ugyanúgy lehetőségük van cadaveren boncolni, demonstrálni, ellentétben más külföldi egyetemek lehetőségeivel. A szakmai tapasztalatcsere mellett különleges élményt jelentett a pécsi szakembereknek, hogy részt vehettek a Magdalene College különleges vacsoráján, melyen vendéglátójuk a korábbi canterbury-i és wales-i érsek, a Magdalene College jelenlegi vezetője, dr. Rowan Williams volt. Ez a vacsora azért különleges, mert egy titkos ajtón keresztül lépnek a vendégek a megterített asztalhoz, ahol a hallgatók gyertyafény mellett várják őket. Maradandó emléket jelentett az óváros, a történelmi és kulturális műemlékek látványa is.

A két intézet munkatársai között kialakult szakmai és emberi kapcsolat nagyban hozzájárulhat a két egyetem közti további együttműködésekhez is.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!