Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány pályázati felhívása

2011. november 28.

pályázat

    A Regöly Alapítvány 2012-ben három kategóriában díjazza a 40 évnél fiatalabb orvosokat és orvostanhallgatókat. A pályázat összdíjazása 750 ezer forint, ebből a két orvosi kategória nyertese 300-300 ezer, az orvostanhallgatói kategória díjazottja pedig 150 ezer forintot kap. Emellett a fiatal tehetséges orvosok kutatómunkáit nagy értékű különdíjakkal is jutalmazzák, valamint a szakemberek publikálási lehetőséget is kapnak.
    "Az alapítvány célja idén is olyan fiatal orvosok és orvostanhallgatók díjazása, akik kimagasló tudásukkal méltón viszik tovább a professzor emlékét" - írta közleményében az alapítvány.
    A kuratórium olyan témaköröket választott kutatási témáknak, amelyek egyrészt közvetlenül kapcsolódnak Regöly-Mérei János professzor munkájához, másrészt a társadalom széles rétegét érintik. Összesen négy témakörben - transzplantáció, onkológia, minimál-invazív sebészet, endovaszkuláris sebészet - várják a pályamunkákat.
    Az alapítvány képviselője, Regöly-Mérei Krisztina úgy fogalmazott: "sajnos szinte minden magyar családban van rákos beteg. A rákkutatás pedig a világon mindenhol most az egyik legfontosabb kutatási terület". A másik fontos témakör a szervátültetés, amely azért is "különösen aktuális és kutatható terület", mert Magyarország jövő januártól az Eurotransplant tagja lesz - tette hozzá.
    A pályázati feltételekről a www.regolyalapitvany.hu oldalon minden fontos információ megtalálható. 

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!