Kutatók Éjszakája 2012. 09. 28.

2012. szeptember 28.

Központi helyszín: PTE Természettudományi Kar, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6.

További helyszínek:

  • PTE Bölcsészettudományi Kar, 7624 Pécs, Rókus u. 2.
  • PTE Általános Orvostudományi Kar, 7624 Pécs, Szigeti út 12.
  • PTE Illyés Gyula Kar, 7100 Szekszárd, Rákóczi u. 1.

Szeptember negyedik péntek éjszakája idén is a szenvedélyesen kíváncsiaké!

Végre újra kinyílnak a laborajtók, a kutatók ismét kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelven mutatják be a tudományt.
Szeptember 28-án, a Kutatók Éjszakáján kicsik és nagyok személyesen találkozhatnak a kutatókkal, kipróbálhatják eszközeiket, találmányaikat, megismerhetik a munkájukat előadások, vetélkedők, kiállítások és tudományos-szórakoztató programok keretében.
Az immár ötödik alkalommal megrendezésre kerülő pécsi programok házigazdája a PTE Természettudományi Kara. A rendezvény szeptember 28-án délután 5 órától az estébe nyúlóan kerül megrendezésre a TTK Ifjúság úti épületében, a BTK Rókus utcai Történettudományi Intézetében, az ÁOK Orvosgenetikai Intézetében, és Szekszárdon, az Illyés Gyula Karon.

Számos helyszínen több mint 60 tudományos és szórakoztató program, és közel 90 előadó várja az érdeklődőket. A rendkívül széles tudományterületeket felölelő programok közül mindenki megtalálhatja a számára érdekes eseményt, kedvcsinálónak néhány téma: színes kémiai és fizikai kísérletek, ételkóstolók az egészséges táplálkozás, valamint a szőlő és csokoládé témakörökben, előadás a küzdősportos akciófilmek igazságtartalmáról, az élelmiszeripari adalékanyagokról, trendi dolgokról. Bemutatkozik több sportág, várja a vendégeket a Botanikus Kert, és jó idő esetén ismét távcsővel vizsgálhatják az eget az érdeklődők. Idén első alkalommal kapcsolódik be a Rókus udvar, ahol történelem témájú előadások mellett egy reneszánsz kori lakoma hangulatát is felidézik.

2012 az aktív időskor és a nemzedékek közötti szolidaritás európai éve, ehhez kapcsolódik az „Ageing" cím alatt futó komplex program, mely az öregedés hatásait vizsgálja az érzékelés, a szellemi frissesség és a testi fittség területén.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt a Kutatók Éjszakája 2012-es programjain, szeptember 28-án!

Az eseményről részletes információk találhatók a www.ttk.pte.hu vagy a

http://www.kutatokejszakaja.hu/2012/esemenynaptar/index.php?menu_id=4&hely=12 oldalon.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!