Két zalai orvos a legjobbak között

2013. február 14.

A napokban kiosztották az orvosszakma elismerését szolgáló Astellas-díjakat, amelyek közt a közönségdíjakon túl szakmaiak is akadnak. E körben a Zala Megyei Kórház két főorvosa is a döntősök közé került.

A tavalyihoz hasonlóan most is 5 orvosszakmai kategóriában érkeztek jelölések: alapellátás, orvosi diagnosztika, sebészet, konzervatív orvosi szakterületek, valamint a rehabilitáció és krónikus ellátás. Utóbbi kategóriában tavaly épp dr. Ruzsa Ágnes, a zalai onkológia vezetője nyert.
Idén sem maradtunk zalai elismerések nélkül, ugyanis a dr. Perner Ferenc sebészprofesszor vezette szakmai zsűri döntése alapján a 2012-es Év orvosa pályázat szakmai döntősei közé jutott dr. Milics Margit, a Zala Megyei Kórház radiológia és izotópdiagnosztikai osztályának főorvosa, továbbá dr. Nagy Klára, a kardiológiai rehabilitáció főorvosa. Dr. Milics Margit a radiológia minden ágában kiemelkedő tapasztalattal bír. 1986-ban végzett a Pécsi Orvostudományi Egyetemen, azóta a Zala Megyei Kórház radiológia osztályán dolgozik. Tevékeny részt vállalt a kórház és egyben a nyugat-dunántúli régió első, modern mammográfiás laborja munkájának megszervezésében és elindításában. 1995-ben az országban elsők között indítottak szervezett mammográfiás szűrést panaszmentes nők számára. A radiológia más területein is aktív (ultrahang, CT, MR vizsgálatok leletezése, klinikusokkal való konzultáció), s a kórházban működő onkológiai team vezető radiológus tagja.
Dr. Nagy Klára az egyetem elvégzése óta a megyei kórházban dolgozik. Belgyógyászati, kardiológiai és kardiológiai rehabilitációs szakvizsgával rendelkezik, jelenleg a kardiológiai rehabilitációs részleg vezetője. Folyamatosan részt vesz a kardiológiai rehabilitációs osztály szakdolgozóinak, legújabban pedig az egészségügyi főiskola gyógytornászhallgatóinak képzésében. Meggyőződése, hogy orvosként úgy kell közelítenie embertársaihoz, amilyen magatartást betegként ő maga is elvárna a kollégáktól.

Zalai Hírlap - 2013-02-14 - 4. oldal

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!