Szakértői tanulmányutak egyéni pályázóknak-pályázati felhívás

2013. március 4.

Tisztelt Hölgyem! Tisztelt Uram!

Talán már Ön is hallott az Európai Uniónak az Egész életen át tartó tanulás/SZAKÉRTŐI TANULMÁNYUTAK programjáról, mely az oktatás és a szakképzés területén vezetéssel, értékeléssel, továbbképzéssel, tanácsadással foglalkozó szakemberek, illetve az oktatással és képzéssel kapcsolatban álló partnerintézmények (szociális partnerek) munkatársai számára kínál külföldi tanulmányutakat.

Ezúton is szeretném felhívni a figyelmét, hogy a 3-5 napos tanulmányutakon való részvételre támogatásért pályázhat a Tempus Közalapítványhoz. Az elnyerhető támogatás összege országonként változó, várhatóan 700 és 1600 euró között mozog majd. A pályázat benyújtásának egyik feltétele a tanulmányút munkanyelvének tárgyalási szintű ismerete. Azok, akik a 2011-es és a 2012-es pályázati évben támogatást kaptak ebben a programban, ebben az évben nem jogosultak támogatásra.

A tanulmányutak résztvevői évről évre nagy elismeréssel számolnak be a kurzusok szakmai munkájáról. A szervezők ügyelnek arra, hogy a tíz-tizenöt fős csoportok összetétele valóban nemzetközi legyen, egyedülálló lehetőséget kínálva arra, hogy a különböző országokból érkező szakértők közösen gondolkodjanak az európai és a nemzeti oktatás és képzés legfontosabb kérdéseinek jelenéről és jövőjéről.

A megpályázható tanulmányutakat témák szerinti csoportosításban megtalálhatja a Szakértői tanulmányutak kurzuskatalógusban, mely a felhívás és az on-line pályázati űrlapok mellett már elérhető a Tempus közalapítvány honlapján. http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=1161

A tanulmányutak fő témakörei: 

  1. Az oktatás, a képzés és a munka világa közötti együttműködés ösztönzése
  2. A tanárok, az oktatók, valamint az oktatási és képzési intézményeket vezető szakemberek szakmai alapképzésének és továbbképzésének támogatása
  3. A kulcskompetenciák elsajátításának támogatása a teljes oktatási és képzési rendszerben
  4. A társadalmi integráció és a nemek közötti egyenlőség támogatása az oktatásban és a képzésben, beleértve a migránsok integrációját is
  5. Stratégiák kialakítása az egész életen át tartó tanulásra és a mobilitásra

Bízom abban, hogy a fenti fő témakörökbe szervezett 32 altémában Ön is talál szakmai munkája szempontjából releváns tanulmányutat a katalógusban, s megfontolja Szakértői tanulmányutak pályázat beadását. Figyelmébe ajánlom a volt ösztöndíjasok beszámolóit is, amelyekből számos sikeres tanulmányutat megismerhet, vagy akár ötletet meríthet pályázata kidolgozásához, illetve az eredmények terjesztéséhez. A beszámolókat az alábbi oldalon érheti el:

http://www.tpf.hu/pages/content/index.php?page_id=1168

A 2013-2014-es, utolsó pályázati évben két beadási határidővel lehet pályázni a tanulmányutakon való részvételre:

  • 2013. március 28. (postabélyegző dátuma), a 2013. szeptember eleje – 2014. február vége közötti tanulmányutakra - előbírálati határidő: 2013. március 14. (beérkezés dátuma)
  • 2013. október 15. (postabélyegző dátuma), a 2014. március eleje – 2014. június vége közötti tanulmányutakra - előbírálati határidő 2013. októver 1. (beérkezés dátuma)

Ezúton meghívom a Tempus Közalapítvány tájékoztató napjára, melyen a pályázati feltételek ismertetésén túl a Szakértői tanulmányutakkal kapcsolatos minden más tartalmi és pénzügyi kérdésére is választ kaphat, és egy volt ösztöndíjas élménybeszámolóját is meghallgathatja.

A Szakértői tanulmányutak tájékoztató nap ideje:

2013. március 7. 10.00-13.00,

helye: Tempus Közalapítvány, Budapest IX. Lónyay u. 31.,

Brüsszel konferenciaterem

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni lehet on-line formában a Tempus Közalapítvány honlapján a Rendezvények menüpont alatt:

http://www.tpf.hu/pages/eventlist/index.php?page_id=715

Jelentkezési határidő a tájékoztató napra: 2013. március 6.

Munkatársaink szívesen állnak rendelkezésére a programot érintő bármilyen kérdésben (info@tpf.hu).

Üdvözlettel:

Kármán Tímea
programvezető

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!