Kitüntetettjeink március 15. alkalmából

2013. március 18.

Magyarország köztársasági elnöke március 15. alkalmából Széchenyi-díjat adományozott Andrásfalvy Bertalan néprajzkutatónak, a PTE Bölcsészettudományi Kar egyetemi tanárának, valamint Kosztolányi Györgynek, a PTE Orvosi Genetikai és Gyermek-fejlődéstani Intézetének professzorának. A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta Kovács L. Gábor, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese, Font Márta, a PTE BTK tanszékvezető egyetemi tanára. A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Szabó Gyula, a PTE ÁOK egyetemi tanára. Bachmann Bálint, a PTE PMMIK dékánja Ybl Miklós-díjat vehetett át.

Széchenyi-díjasok:

Dr. Andrásfalvy Bertalan, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, néprajzkutató, a Pécsi Tudományegyetem professor emeritusa részére a magyar néprajztudomány egészét átfogó - a népi gazdálkodás szinte valamennyi ágát, a népköltészetet, a néprajzi csoportok együttélését, a néphagyomány jelentőségét és ápolását is érintő - nemzetközileg is számon tartott tudományos kutatásaiért, publikációiért, oktatói és közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a Széchenyi-díjat.

Kosztolányi György, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, orvos, a Pécsi Tudományegyetem Orvosi Genetikai és Gyermek-fejlődéstani Intézetének professor emeritusa részére a gyermekgyógyászat genetikai kérdései, a genetikailag sérült csecsemők, kisgyermekek kórfelismerése és gyógyítása terén végzett több évtizedes, nemzetközileg is számon tartott tudományos, kutatói és oktatói munkássága, szakmai közéleti tevékenysége elismeréseként vehette át a Széchenyi-díjat.

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztjét kapta Kovács L. Gábor, a PTE tudományos és innovációs rektorhelyettese és Font Márta, a PTE BTK tanszékvezető egyetemi tanára.
A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjét vehette át Szabó Gyula, a PTE ÁOK egyetemi tanára.

 

A kitüntetetteknek ezúton is szívből gratulálunk!

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!