Kína-EU Tudományos és Technológiai Együttműködési Program

2013. március 19.

Kedves Kutatók!

Szeretnénk felhívni figyelmüket a Kínai Tudományos Akadémia által közzétett 2013. évi Kína-EU Tudományos és Technológiai Együttműködési Programra.

A program kínai és európai partnerek (legalább két európai intézmény) közös kutatási projektjeit támogatja következő tudományos és technológiai területeken:

1. Urbanizáció / közlekedés (fenntartható energiagazdálkodású épületek, hulladékgazdálkodás, integrált városüzemeltetési technológiák, új energiaforrásokkal üzemelő járművek)

2. Megújuló energia (napenergia, szélenergia, 'smart energy' és energiatárolási megoldások, energiahatékonyság növelés)

3. Információs és kommunikációs technológia (következő generációs mobil technológia, felhő alapú technológia és számítástechnika, 'internet of things', nagy teljesítményű szuperszámítógépek, internetbiztonság)

4. Egészségügy (klinikai orvoslás, gyógyszerek, biomedicina, öregedés, népesség)

A pályázat beadója a kínai partner, vagyis elsősorban egy kínai partnert kell találni ahhoz, hogy beadható legyen a projekt (aztán még legalább egy EU tagállami intézményt). A magyar partner csak a kínai intézményen keresztül generálhat projektet, önállóan nem. Ezért talán előnyben lehetnek azok a kutatók/kutatócsoportok, akiknek már van kínai kapcsolata és folyó kutatása, vagy akik kínai-magyar TéT pályázatot adtak be már az egyetemről. Lehet azonban új partnereket is keresni és velük közösen pályázni. A partnerkeresésben segítséget nyújthat Dr. Hosszú Hortenzia, kínai TéT attasé; hhosszu@mfa.gov.hu<mailto:hhosszu@mfa.gov.hu>

A pályázók köre: intézmények
A pályázat határideje: 2013. 04. 30.

A támogatott projekt költségvetése nem haladhatja meg a 3 millió RMB-t (kb. 120 millió Ft).

A program eredeti kínai nyelvű felhívása a következő linken található (amennyiben a kínai partnernek el szeretnék küldeni): 

http://www.most.gov.cn/tztg/201301/t20130123_99285.htm

Csatolva találják továbbá az angol nyelvű pályázati felhívást és, csak tájékozódásképp, egy kínai és angol nyelven kitöltendő adatlapot a beadandó projektről.

Akit érdekel a lehetőség, további információt kérhet a kínai kapcsolattartótól:
Contact person: LIU Yongjing, QIAO Jian
Phone: 010-58881351,010-58881353 Fax:010-58881354
Email: hzs_ozc@most.cn<mailto:hzs_ozc@most.cn>
Address: Ministry of Science and Technology International Cooperation Europe Office (Room 311), Fuxinglu B15, Beijing Postal Code: 100862

Dokumentum(ok)

  • Information_Table_for_Project_Proposal.doc

    .doc

    download
  • 2013China-EU_ST_Cooperation_Special_Program-1.pdf

    .pdf

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!