Rangos elismerések a Magyar Tudomány Ünnepén

2013. november 12.

A Pécsi Akadémiai Bizottság a „Magyar Tudomány Ünnepe 2013 - Velünk élő tudomány" központi rendezvényén több a régióban dolgozó oktató, kutató vehetett át rangos elismerést.

Zsolnay Tudományos Díjban részesült Font Márta, a PTE BTK Történettudományi Intézet Közép- és Koraújkori Történeti Tanszék vezetője, a PAB Filozófia-, Történettudomány és Néprajztudományok Szakbizottságának elnöke.

Tudományszervezési Díjat vehetett át Tamasikné Helyes Zsuzsanna, a PTE ÁOK Farmakológiai és Farmakoterápiai Intézet professzora, a PAB több munkabizottságának tagja, a Szentágothai János Kutatóközpont tudományos titkára.

A PAB fiatal kutatóknak járó tudományos díját az idén két kutató kapta: Kiss Péter, a PTE ÁOK Anatómiai Intézet egyetemi adjunktusa, valamint Fülöp József a PTE TTK Fizikai Intézet munkatársa, a PAB Lézerfizikai és Kvantumoptikai Munkabizottság tagja.

A 2013-ban első alkalommal meghirdetett Innovációs Díj és Megvalósítható Ötletek pályázat nyerteseinek a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, a PAB, a PTE, a Dél-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség, valamint a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által alkotott kuratórium adott át díjakat. A Természetes személy kategóriában 1. helyezett lett Pongrácz Judit, a PTE ÁOK Gyógyszerészi Biotechnológiai Tanszék egyetemi tanára.

Video: http://www.pte.hu/hirek/3202

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!