Országos győztes lett az orvosis honlap

2013. december 11.


Új Dunántúli Napló - 2013-12-11 - 4. oldal



A PTE Orvostudományi karának felvételi oldala lett az év honlapja az oktatás kategóriában az ország legnagyobb online marketingkommunikációs versenyén. A honlap alkotóit Duga Zsófiát és dr. Grama Lászlót a lap sajátosságairól kérdeztük.

- Ez a legnagyobb online kommunikációs verseny. Mégis mekkora?
- Háromszázharminc nevezés érkezett, és több kategóriában hirdettek győztest. A mi elismerésünk szakmai díj, ahol az ország 14 elismert prszaktekintélye rengeteg szempontot mérlegelt, a külalaktól az interaktivitáson át a tartalmi elemek újszerűségéig, vagyis igen értékes az elismerés - mondja Zsófi.
- Miről szól az oldal?
- A pécsi orvosira, a fogorvosira, a gyógyszerésztudományira és a biotechnikára jelentkező 15-19 év közöttieknek kínál hasznos információkat a felvételiről, és nem akárhogyan! Magyar nyelvű az ismertető, de januárban elkészül a német és az angol változata is, célirányos finomításokkal - vázolja Zsófi a tartalmi kérdéseket.
- Abban több ez a hasonló honlapoknál, hogy az arculata és a működése is fiatalos, a színés formavilága a tizenévesek gondolkodásához lett igazítva. Emellett a mobileszközöktől a tableteken át az asztali gépekig mindennel és bárhol elérhető - összegez dr. Grama László, a technikai részletek kidolgozója.
- Mennyi idő alatt készül el egy ilyen formabontó honlap?
- Fél éven át alakítgattuk, most pedig naponta frissítjük. A cél az, hogy elérjük a Z generációt, azokat a mai fiatalokat, akik nem nagyon olvasnak, és sokkal fogékonyabbak a képi tartalmakra, videóbejátszásokra, mi is eszerint tálaljuk a kari információkat - avat be a marketingtitkokba Zsófi.
- Kell ilyen reklám a pécsi orvosinak, hiszen egy keresett felsőfokú képzésről van szó?
- Mindig szükség van arra, hogy megmutassuk magunkat, hogy itt milyen eredmények születnek, milyen lehetőségek vannak, csak így maradhatunk versenyképesek - összegez Zsófi, a közgazdász, aki doktorijában is az egyetemek versenyképességét vizsgálja, nemzetközi és hazai összevetésben. Rögtön kiemelve, hogy a pécsi orvosi az ország egyik legjobb kara. Kiváló a közössége, családias a légköre, annak ellenére, hogy a hallgatók fele külföldi. Az pedig csak hab a tortán, hogy a legfrissebb országos rangsorban a pécsi oktatói gárdát minősítették a második legjobbnak.
- Lehet azt még fokozni?
- Folyamatosan gyűjtjük a véleményeket a célközönségtől és eszerint is formáljuk az oldalt - ad számot a várható fejlesztésekről dr. Grama László, aki biofizikát oktat a karon és a honlapkészítés a hobbija.

A közgazdász és a biofizikus közös projektje
Duga Zsófia 1973-ban született Pécsett. A Nagy Lajos Gimnáziumban érettségizett, a PTE Közgazdaságtudományi Karán diplomázott. Jelenleg PhD hallgató, a PTE AOK PR-referense 2004 óta. Gyermeke Dávid 13 éves.
Dr. Grama László 1973-ban született Nagyváradon. Kolozsváron fizikusként diplomázott, és 1999-ben került Pécsre doktorandusznak. A PTE Biofizikai Intézetében adjunktus. Felesége Zsuzsanna, az egyetem alkalmazottja, kislányuk Hanna 3 éves.

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!