OTKA 2014

2013. december 17.

Kedves Kollégák,

 

mai nappal megnyílt a 2014. évi OTKA alapkutatási pályázatok 1. (és feltehetőleg egyetlen) fordulója. Az alábbiakban összefoglalom a pályázatok benyújtásával kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

 

A pályázati felhívás és útmutató a http://www.otka.hu/palyazatok/aktualis-otka-palyazatok linken érhető el; kérnék minden pályázót, hogy alaposan tanulmányozzák őket.

 

1.       jelen pályázati időszakban K (kutatói) és PD (fiatal kutatói) pályázatokra lehet pályázni. ugyan az NN (nemzetközi együttműködés) és PUB (publikációs) pályázatok beadása ebben az időszakban is folyamatos, erősen javasolom mindenkinek, hogy ezekkel várják meg az alapkutatási pályázatok lezárását, ha tehetik.

2.       Az eddigi évekhez hasonlóan minden pályázatot az OTKA Elektronikus Pályázati Rendszerében (EPR) kell létrehozni (www.otka.hu; „kutatói belépés”link). Aki már korábban regisztrált az OTKA rendszerébe, azok a régi felhasználónevüket és jelszavukat használhatják; elfelejtett jelszót a kutatói belépés linket követően az „elfelejtettem a jelszavamat” linken keresztül lehet kérni, a rendszer a korábban megadott emailcímre küldi ki az új jelszót. Ha valaki még nem rendelkezik EPR hozzáféréssel, az a takacs.zoltan@pte.hu emailcímen igényelhet; a következő információk megadásával: 1. teljes név, 2. lánykori név, 3. születési hely és idő, 4. édesanyja neve, 5. lakcím és telefonszám, 6. emailcím, 7. kutatóegység neve (intézet/tanszék)

3.       A pályázatok elektronikus benyújtásának határideje 2014. február 4. (PD) és 2014. február 5. (K) 17.00 óra.  A pályázat elektronikus benyújtásához a kutatónak véglegesíteni kell a pályázatot (az egyes oldalakat és a teljes adatlapot is). Ha a rendszer nem jelez hiányt, akkor az intézményi, rektori és gazdasági jóváhagyásokkal a pályázat elektronikus benyújtása megtörténik. Kérek mindenkit, hogy vegye figyelembe, hogy az intézményi jóváhagyások optimális esetben is kis késéssel kerülnek a pályázatra; valamint az eddigi évek tapasztalata azt mutatja, hogy az OTKA rendszere rendkívül leterhelt a határidő lejártához közelítve, ezért senkinek sem javaslom, hogy az utolsó pillanatig várjon a benyújtással. Minden pályázatot érkezési sorrendben kezelünk; ha a pályázatot a kutató a rá vonatkozó határidő napján déli 12.00-ig nem véglegesítette, akkor a határidő esetleges elmulasztásáért minden felelősség a kutatót terheli. A kutató által lezárt pályázatot bármikor vissza tudom nyitni szerkesztésre, ezért ha a pályázó nem biztos abban, hogy mindent helyesen töltött ki, akkor is inkább zárja le a pályázatot a határidő előtt; legfeljebb visszaküldöm szerkesztésre, ha formai hiányosságot találok.

4.       Az elektronikus benyújtáshoz szükséges egyes mellékletek feltöltése PDF formában. Ezek közül az intézményi nyilatkozatos és a közpénzes nyilatkozatot rektori és főigazgatói aláírással is el kell látni. Ezen dokumentumok elkészítését és aláíratását a Pályázati Igazgatóság végzi, ehhez arra kérnék minden pályázót, hogy a pályázati adatlapot mielőbb hozza létre a rendszerben (kitölteni később is ráér).

5.       Az elektronikusan benyújtott és intézmény által jóváhagyott pályázat kinyomtatható (eltűnnek róla a fekete/sárga sávok). A postai beadáshoz az egy példányban kinyomtatott pályázatot a vezető kutatónak és a részt vevő kutatóknak alá kell írniuk, valamint rektori és gazdasági főigazgatói ellenjegyzéssel kell ellátni. A pályázatot legkésőbb 2014. február 10-ig postára kell adni; mivel ez egy hétfői nap, a kinyomtatott és a résztvevők által aláírt pályázati anyagot legkésőbb 2014. február 6 (csütörtök) 12.00-ig kérjük, hogy juttassák el a pályázati igazgatóságra, ellenkező esetben nem tudjuk garantálni, hogy a rektori és főigazgatói aláíratást időben el tudjuk intézni.

6.       A pályázatok nyelve angol, a magyarul is elkészítendő részeket az adatlap külön jelzi. Különleges esetben kérhető, hogy csak magyar nyelven készüljön a pályázat, a „Hungarikum-kérelmek” benyújtási határideje az OTKA felé 2014. január 14.

7.       Fontos változás az elmúlt évekhez képest, hogy a K típusú pályázatok vezető kutatói is tervezhetnek bérkiegészítést. Ennek a mértékéről és az igénybe vétel feltételeiről bővebben az útmutató ad tájékoztatást.

 

Az adatlapok kitöltésével kapcsolatos tudnivalókat terjedelmi okokból nem másolom ide;  a pályázati útmutató részletesen leírja a kitöltéssel, költségvetéssel, FTE számítással és egyebekkel kapcsolatos tudnivalókat, de természetesen bármilyen kérdéssel állok a pályázók rendelkezésére, a takacs.zoltan@pte.hu emailcímen és az 12149-es melléken.

 

Szeretném jelezni, hogy a két ünnep között szabadságon vagyok, de munkanapokon (december 23, 30, 31) emailben elérhető leszek. Január 2-tól telefonon is elérhető vagyok.

 

PTE ÁOK

Pályázati és Innovációs Iroda

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!