Nagy volt az érdeklődés a nyílt nap iránt

2014. január 30.


Új Dunántúli Napló - 2014-01-30 - 5. oldal



Idén januárban ismét megtelt a pécsi orvoskar aulája a továbbtanulásukat tervező fiatalokkal - s ebben, nyugodtan mondhatjuk, önmagában semmi meglepetés nincsen: a képzés ugyanis immár évek óta roppant népszerű a fiatalok körében, így tehát a rengeteg érdeklődő már megszokottá vált a kar nyílt napjain. A középiskolások az informatív tájékoztatáson és a látványos szemléltetésen túl - a már bevett gyakorlatnak megfelelően - maguk is kipróbálhatták az orvoslást, a gyógyítást.
DNS-építés, foghúzás és -tömés, gyógytea- és gyógykrémkészítés: a száraz információk mellett ezúttal is bőven nyílt lehetőségük a PTE Általános Orvostudományi Karára érkező fiataloknak kipróbálni magukat jövőbeli mesterségükben a január 15-ei nyílt napon. A már hagyományosnak mondható nagy érdeklődés persze nem feltétlenül az érdekes programoknak szólt, hanem az orvoskar nyilvánvaló vonzerejének, hiszen 2011 óta folyamatosan növekszik mind a jelentkezők, mind a felvettek száma, ami leginkább annak fényében nagy szó, hogy mindkét szám országos szinten évek óta csökken.
Ennek kapcsán érdemes megemlíteni, hogy tavaly az orvoskar összesen tíz százalékkal növelte az államilag finanszírozott képzésre felvettek számát, hároméves időtávlatban pedig hetvennel több elsőéves kezdte meg tanulmányait 2013 őszén.
A nyílt napon az általános orvostudományi szak mellett bemutatkozott a fogorvos- és a gyógyszerészképzés is, illetve az angol nyelvű biotechnológia mesterszak (amely a szakértők szerint is az egyik legbiztatóbb jövő előtt álló képzés), majd zárásképpen a reménybeli fogorvosok, gyógyszerészek és orvosok a felvételi eljárás kulisszatitkaival ismerkedhettek meg.
A nyílt nap egyik különlegessége volt, hogy a fiatalok találkozhattak a legautentikusabb forrásokkal, a már itt tanulókkal, azaz "első kézből" szerezhettek friss információkat is.
Nemsokára kiderül, hogy az orvoskar látogatói közül hányan kaptak valóban kedvet az egészségügyi pályához.

 

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!