Továbbra is a nemzetközi felsőoktatás elitjében szerepel a PTE

2014. július 17.

Továbbra is a nemzetközi felsőoktatás elitjében szerepel a PTE

 

Nyilvánosságra hozta legújabb, 2014-es egyetemi rangsorát a Center for World University Rankings (CWUR). A világ legjobb ezer egyetemét rangsoroló listán a Pécsi Tudományegyetem is helyet követelt magának. A 862. hely azt jelenti, hogy a PTE továbbra is a világ nemzetközi felsőoktatás top 4%-hoz tartozik.

                                          

A Center for World University Rankings (CWUR) legfrissebb, 2014-es világrangsorát (http://cwur.org/2014/) a Harvard, a Stanford és a Massachusetts Institute of Technology vezeti. A CWUR nyolc szempont alapján rangsorolja az egyetemeket, többek között az oktatás minősége, a végzett hallgatók elhelyezkedése, az oktatók kiválósága, a publikációk száma, az idézési arány, valamint a szabadalmak száma alapján.

Az első három szempont a teljes pontszám 25-25 százalékát adja: az oktatás minőségét az alapján mérik, hány nemzetközi díjat nyertek az adott intézmény volt hallgatói, a végzettek elhelyezkedésénél azt nézik meg, hányan töltenek be ügyvezetői igazgatói (CEO) pozíciót a világ vezető cégeinél.

Tóth Kálmán, a Pécsi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese az eredmény alapján kiemelte: „Az, hogy a világ felsőoktatási elitjéhez tartozik egyetemünk, büszkeséggel töltheti el valamennyi oktatónkat, kutatónkat, végzett és jelenlegi hallgatónkat. Ugyanakkor azt gondolom, a Pécsi Tudományegyetem potenciáljai ezzel az eredménnyel még nincsenek maximálisan kiaknázva. Hogy egy konkrét példát is említsek, a PTE Szentágothai János Kutatóközpont révén egyértelműen emelkedett a szabadalmaink száma, ami ebben a kimutatásban is komoly súllyal esik latba, de az előttünk álló időszakban ezen a területen még bőven tudunk fejlődni, mivel immár nem csak a kutatóink felkészültsége, de a megfelelő infrastruktúra is rendelkezésünkre áll.”

 

      

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!