Egészségtábor

2014. augusztus 2.


Zalai Hírlap - 2014-07-31 - 3. oldal

Keszthely  -Emlőszűrő kamion, egyéb szűrés, tanácsadás várja az érdeklődőket augusztus 1-től 5-ig naponta 10 és 18 óra közt a Balatonparton a Csík Ferenc sétányon, a Balaton Szálloda melletti, mögötti területen. A programot az ÁNTSZ szervezi.

Több balatoni helyszínen idén is megrendezik a tavaly debütált nyári egészségtábort. A szakminisztériumi program szervezésében részt vesz az érintett megyei kormányhivatalok népegészségügyi szakigazgatási szerve. A nyári egészségtábor felhívja a lakosság, a látogatók figyelmét az egészségvédelem, a szűrővizsgálatokon való részvétel jelentőségére, az egészségtudatos táplálkozásra, a nemdohányzók védelmének fontosságára, ismerteti velük az átfogó méhnyakrák megelőzés legfontosabb elemeit. Az egészségtábor a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Térségi Diagnosztikai és Szűrőközpontjának digitális mammográfiás szűrőkamionja mellé telepített mobil pavilonokból áll.
A szűrőkamionban emlőszűrést, anyajegyszűrést végeznek, egészségfejlesztő szakemberek adnak tájékoztatást a méhnyakszűrésről, valamint a humán papillomavírus (HPV) elleni védőoltásokról. A szabad kapacitás terhére a helyszínen nyaraló, az ország bármely területén élő, mammográfiás szűrésre jogosult és behívót kapott 45-65 év közötti nő is mehet, TAJ kártya szükséges.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!