Pécs lehet az innováció fellegvára

2014. október 16.

Sajtóközlemény

 

A Samsung Electronics Magyar Zrt. a mai napon olyan hosszú távú stratégiai megállapodást kötött a Pécsi Tudományegyetemmel, amely az oktatás, az egészségügy és a kutatás-fejlesztés területeit egyaránt lefedi. A megállapodás révén az egyetem és Pécs nem csupán csúcstechnológiájú készülékekkel gyarapodhat, hanem az innovációból is kiveszi a részét.

„Vállalatunk DNS-ének része, hogy folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, ahol a technológiánkat felhasználva új üzleti területeket hódíthatunk meg, és mind partnereinknek, mind vásárlóinknak új, előremutató lehetőségeket kínálhatunk. Ilyen például az oktatás vagy az egészségügy, amelyben Magyarországon nemrégiben kezdtünk tevékenykedni, és nem titkolt célunk, hogy röntgendiagnosztikai, valamint betegellátási megoldásainkat széles körben meghonosítsuk” - mondta el dr. Facskó István, a Samsung Electronics Magyar Zrt. elnöke.

A három alappilléren nyugvó stratégiai megállapodás első lépéseként a Pécsi Tudományegyetem szakértelmét és a Samsung korszerű technológiai tudását ötvöző egészségügyi szoftveres alkalmazások tervezésére és kidolgozására kerül sor. Ennek eredményeképpen olyan fejlett, valódi piaci igényeket kielégítő szoftverek jelenhetnek meg, amelyek aktívan hozzájárulhatnak a lakosság egészségi állapotának javításához. Ezzel párhuzamosan a Samsung Smart School koncepcióját honosítják meg, amelynek köszönhetően a pécsi diákokat és pedagógusokat hamarosan a legmodernebb technológiák fogják segíteni az új ismeretek, készségek és képességek elsajátításában, illetve átadásában. Végül, de nem utolsósorban a vállalat közép távú terve, hogy az egyetemmel közösen egy olyan orvosi innovációs és oktatási centrumot hozzon létre – remélhetőleg a nem túl távoli jövőben –, amelyben kiváló és innovatív orvosi ötletek első lépései, azaz prototípusai készülhetnek el.

„A Samsung Electronics a magyar kormány stratégiai partnerei közé tartozik, és a Pécsi Tudományegyetem az első magyar felsőoktatási intézmény, amely ennek nyomán együttműködési megállapodást köt az elektronikai világcéggel. A Dunántúl első számú felsőoktatási intézményeként a Pécsi Tudományegyetem élen jár az innovációban, és így természetes szövetségese lehet a számos területen piacvezető Samsungnak” – hangsúlyozta Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

„Bízunk benne, hogy a XXI. századi technológia színvonalán megvalósított fejlesztéseknek és képzéseknek köszönhetően nemcsak az egyetem, de a város is megerősödhet, és így Pécs hamarosan valóban az innováció fellegvára lehet” - tette hozzá Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere.

Dr. Miseta Attila, a PTE Általános Orvostudományi Kar dékánja köszöntőjében kiemelte: „Az együttműködés révén az egészségügy és az oktatás területein nyílik lehetőség mindkét fél számára gyümölcsöző közös munkára, amely révén a pécsi orvoskar, a PTE Klinikai Központ és Pécs városa nem csupán csúcstechnológiájú készülékekkel gyarapodhat, hanem az innovációból is kiveszi a részét.”

Dokumentum(ok)

  • PTE_sajtokozlemeny_Samsung_PTE_egyuttmukodes_141016.doc

    .doc

    download
Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!