A pikkelysömör kezelését segíti a most átadott fénykabin Pécsett

2014. november 19.


Új Dunántúli Napló - 2014-11-19 - 3. oldal 

Tegnap adták át azt az összesen tízmillió forintba kerülő fényterápiás kabint a pécsi bőrklinikán, amely elsősorban a pikkelysömörben szenvedők számára jelent majd nagy segítséget, s éves szinten több száz beteg kezelésére ad lehetőséget.
- A fényterápia kiváló kezelési mód a pikkelysömör, az ekcéma és más krónikus gyulladásos bőrbetegségek kezelésében - mondja a Bőrklinika igazgatója, dr. Gyulai Rolland a tegnapi sajtótájékoztatón. - Az országos szinten az egyik legkorszerűbbnek számító berendezés révén a régió lakói számára is elérhető lesz ez a különleges gyógymód.
A fénykabin mellett a pikkelysömörrel küzdők egyéb segítséget is kapnak a jövőben: elindul ugyanis az úgynevezett Átváltozás program. Ennek részeként a jövőben a betegek ingyen kapnak szakmai segítséget hozzáértő klinikai munkatársaktól - a betegeknek és hozzátartozóiknak megtanítják a terápiák megfelelő alkalmazását, akik ezenfelül hasznos tippeket is kapnak a lelki terhek, a stressz leküzdésére, a helyes táplálkozás és a megfelelő testmozgás kialakítására, mert csak így, a teljes életmód átalakításával lehet ennél a krónikus bőrbetegségnél látványos eredményt elérni.

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!