Jön a pénz a minimumfeltételekre, a szigor meg a késlekedőkre

2015. január 16.

medicalonline.hu - 2015-01-15 


A csütörtöki Magyar Közlönyben publikált határozatával átírt néhány tételt a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) egészségügyi fejlesztéseiben a kormány.

Kapcsolódó cikkek:
Beszántják az elakadt társadalmi infrastruktúra-projekteket
Hogy állunk a nagy egészségügyi informatikai projektekkel?
Az ÁSZ feltűnően sok közbeszerzést kifogásolt a Pécsi Tudományegyetem esetében
Szép új kórházak, avítt költségkerettel
Mentik a kórházberuházásokat

A 1004/2015. (I. 15.) kormányhatározat 5 milliárd forintos kerettel új támogatási konstrukciót vezet be, melynek az egészségügyi szolgáltatások nyújtásához szükséges szakmai minimumfeltételek teljesítéséhez szükséges infrastrukturális fejlesztések, különösen az eszközbeszerzések támogatása.

Egyébként a kormány jelezte, hogy a TIOP keretében készülő egészségügyi fejlesztésekre pótpénzt már nem szán. Viszont a minisztertől előterjesztést kért január végére azon programok sorsáról, amelyek 2015. október 31-ig nem jutnak el a fizikai befejezésig. Egyúttal arra is felhívta a minisztert, hogy azoknál a programoknál vizsgálja meg a projektmenedzsment-költség csökkentésének lehetőségét, amelyeknél többletforrásigényt jeleznek, vagy a határidő 3 hónapnál hosszabb halasztását kezdeményezik.

Ugyanebben a határozatban a kormány visszavonja azt a korábbi rendelkezését, amellyel a hosszú késlekedés miatt tavaly augusztusban egyszer már lefújt szentesi kórházfejlesztést novemberben – ha kevesebb pénzzel is, de – továbbengedte.

Ugyancsak rosszul járt e határozattal a pécsi egyetem klinikafejlesztése, annak támogatási keretét most mintegy 270 millióval csökkentették.

http://www.medicalonline.hu/cikk/jon_a_penz_a_minimufeltetelekre__a_szigor_meg_a_keslekedokre

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!