Ütős kampány az újraélesztésért

2015. február 5.

pecsistop.hu - 2015-02-04 

Engedélyt adott a British Heart Foundation az Országos Mentőszolgálat alapítványnak, hogy Vinnie Jones nagysikerű újraélesztési videójának magyar verzióját is leforgathassák. 

Az alapítvány a Tartsd életben! kampánnyal igyekszik elejét venni a szívmegállásból fakadó haláleseteknek, Magyarországon évente 25 ezer embert ér hirtelen szívmegállás az Index cikke szerint. "Az esetek 90 százalékában a felkészületlenség és a félelem miatt senki sem próbál meg rajtuk segíteni. Pedig szájból szájba lélegeztetésre nem is lenne szükség, bőven elég másodpercenként kétszer erősen, 5-6 cm mélyre benyomni a mellkast. Sajnos azonban sokan attól is félnek, hogy ha esetleg túl erősen nyomják meg a mellkast, valami bajt okoznak, pedig egy törött borda tényleg nem nagy ár az életben maradáshoz képest."

Az alapítvány filmje ennek a csak kézzel történő újraélesztés technikáját kívánja minél szélesebb körben elterjeszteni, erre pedig a Valami Amerika 2. gengsztereit kérték föl.

A kampányfilm - bár sokat merít az eredetiből - több ponton is idézi a Valami Amerika 2. poénjait, és pécsi vonatkozása is van, mivel Prof. Dr. Büki András, a PTE Klinikai Központ Idegsebészeti Klinika igazgatója ajánlásával is készült.

http://www.pecsistop.hu/campus/bala-meg-a-halalbol-is-visszahoz--utos-kampany-az-ujraelesztesert/1298126/

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!