Antioxidáns, ellenőrzés mellett

2015. február 17.

Új Dunántúli Napló - 2015-02-17 - 3. oldal


Március 7. - Szimpózium az oxidatív stressz kezeléséről

Stressz? Fáradékonyság? Alvászavar? Fejfájás? Szívproblémák? Ma már tudjuk, hogy ezen panaszok kialakulásában a környezetünkben és a szervezetünkben keletkező rendkívül agresszív természetű molekulák, a szabadgyökök jelentős szerepet játszanak. Ezen molekulák semlegesítésére szervezetünkben bonyolult antioxidáns rendszer működik, mely azonban külső és belső hatásokra könnyen kimerül, és kialakul az oxidatív stressz állapota. Ennek megszüntetésére használatosak a természetes antioxidánsok, vitaminok, tápanyagkiegészítők, melyek azonban biztonsággal csak akkor adhatók ha hatásukat rendszeresen kontrolláljuk.
Vérmintából történő diagnosztikai vizsgálatokat járóbetegeknek Pécsett az Oxylab Betegség-kockázat elemző laboratórium végez, ahol 2008 óta több mint 500 betegnél történtek meg az oxidatív stressz kimutatására szolgáló vizsgálatok. Ezek egyértelműen igazolták, hogy a folyamatos napi stresszhatások, a belgyógyászaton, sebészeten, kardiológián diagnosztizált különböző betegségek hátterében kimutathatók az oxidatív stressz különböző súlyosságú fokozatai, melyek megfelelően kiválasztott és ellenőrzött antioxidáns terápiával gyógyíthatók.
A téma gyakorlati jelentősége miatt a Magyar Szabadgyökkutató Társaság március 7-én, a PTE ÁOK Tanácstermében továbbképző szimpóziumot tart "Oxidatív stressz: diagnózis és terápia" címmel.
Orvosoknak, gyógyszerészeknek és szakasszisztenseknek akkreditált pontszerző kurzus, de a téma iránt érdeklődőket is szívesen látják a rendezvényen.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!