A jövő gyógyszerészei ismerkedtek egymással

2015. március 3.


Hajdú-Bihari Napló - 2015-03-03 - 11. oldal 

Megtudhatták milyen kihívások várnak egy frissen a munkaerőpiacra kikerült gyógyszerészhallgatóra.

Debrecen- A fiatal gyógyszerészhallgatók találkozójának február 27. és március 1. között a Debreceni Egyetem Főépülete adott otthont. Az esemény célja nem csupán az volt, hogy a gyógyszerészhallgatók ismerkedjenek és közelebb kerüljenek a szakmai trendekhez, hanem az is, hogy egymással is jó kapcsolatot alakítsanak ki.
A programsorozaton a házigazda Debreceni Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói mellett a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar, a Semmelweis Egyetem Gyógyszerésztudományi Kar és a Szegedi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Kar hallgatói közül csaknem 280 hallgató, a szakmai szervezetek részéről pedig 20 előadó és mintegy 30 kiállító volt jelen a rendezvényen.

Gyümölcsöző lehetőségek
- A legfontosabb, hogy a kétoldalú kommunikáció további gyümölcsöző lehetőséget biztosítson mind a szakma, mind pedig a hallgatók számára - fogalmazott Gyöngyösi Tamás. A Gyógyszerésztudományi Kar HÖK elnöke elmondta: a szervezők törekedtek arra, hogy a szakmai programok mellett a hallgatóknak kikapcsolódási lehetőségeket is biztosítsanak, amelyek megteremthetik egy kötetlenebb társalgás körülményeit.

Szakmai előadások
A vendégek az első napon a várossal és csapatépítő játékokon keresztül egymással is ismerkedtek, de szombaton már a szakmai programoké volt a főszerep. A megnyitó után a szakma képviselői tartottak előadásokat. A témák között szerepelt a gyógyszerészi gondozás jelene és jövője, a kórházi gyógyszerellátás szabályozása, a patikai gyógyszerellátás és a gyógyszerészek külföldi szakmai lehetőségei. A program kerekasztal-beszélgetéssel, majd tréningekkel folytatódott, ahol öt különböző helyszínen próbálhatták ki magukat a hallgatók, akik az állásinterjúval kapcsolatos tréningek mellett, arról is tájékozódhattak, hogy milyen kihívásoknak szükséges megfelelnie egy frissen a munkaerőpiacra kikerült gyógyszerész hallgatónak.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!