Megújult a Gyermekklinika

2015. június 2.

PTE Sajtóközlemény

Ünnepélyes keretek között adták át a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján a közelmúltban megújult és kibővített ambulanciát és sürgősségi osztályt, ahol éves szinten mintegy százezer beteg gyermeket kezelnek betegséggel, illetve sérüléssel. A klinika ambulanciája több mint másfélszeresére nőtt az átalakításoknak köszönhetően.

A mai napon Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora, Páva Zsolt, Pécs Megyei Jogú Város polgármestere, Decsi Tamás, a PTE Klinikai Központ főigazgatója és Molnár Dénes, a PTE Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója ünnepélyes keretek között adta át a megújult klinikát. Az intézmény ambuláns osztálya a rekonstrukció hatására új fül-orr gégészeti, kardiológiai, neurológiai és sebészeti vizsgálókkal gazdagodott.

Ezen felül a klinika járóbeteg részlege mintegy 60%-kal bővült, melynek köszönhetően sokkal kulturáltabb, modernebb körülmények között várják itt a beteg gyermekeket és szüleiket. A sürgősségi osztály is egy új rendelővel és sokktalanítóval gyarapodott az átalakításoknak köszönhetően.

„A pécsi gyermekklinika falait immár kedves, barátságos mesefigurák díszítik, melynek hatására talán sikerül oldani a gyermekekben lévő, kórházakkal szembeni ellenérzést, feszültséget” – mondta el az ünnepélyes átadón Molnár Dénes professzor, a klinika igazgatója.

A beruházás mintegy 30 millió forintba került, melynek a felét állta a Pécsi Tudományegyetem, míg a másik felét a klinikát segítő alapítványok adták össze. Jelentős mértékben támogatta a projekt megvalósulását a Szívbeteg Gyermekekért Alapítvány, a Visszatérés Alapítvány és az Életmentő Gyermek-Intenzív Alapítvány.

A Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján éves szinten mintegy százezer járó- és tízezer fekvőbeteget kezelnek. Ha ehhez hozzávesszük a kísérőket és a látogatókat, hiszen a gyermekek jellemzően nem egyedül érkeznek, máris kiderül, hogy Baranya megyeszékhelyének lakosságszámát jócskán meghaladja a pécsi gyerekklinikán megfordulók száma egy évben.   

 

További információ:
Prof. Dr. Molnár Dénes
egyetemi tanár
klinikaigazgató
denes.molnar@aok.pte.hu

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!