EBSCO Discovery Service: komplex adatbázis-keresés egy helyen

2015. június 9.

Kedves Kollégák,
 
Felhívom szíves figyelmüket az Ebsco Discovery Service /EDS/ keresődobozra, mely az Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont honlapjáról (http://www.lib.pte.hu) valamint az adatbázis portálról (http://www.lib.pte.hu/adatbazis) is elérhető. A keresődoboz gyors keresést tesz lehetővé az oktatáshoz és kutatáshoz nélkülözhetetlen adatbázisokban, OpenAccess gyűjteményekben és a könyvtári katalógusban való egyidejű kereséssel.
Ajánlom figyelmükbe a keresődoboz alatt megnyitható rövid animációs bemutató videót és ismertetőt.
 
Az EDS-be integrált előfizetett adatbázisaink : Ebsco adatbázisok,Web of Science, Scopus, SpringerLink, ScienceDirect, JStor, Grove Art, Grove Music, MathSciNet, Lippincot Williams Wilkins, Econlit Index, ACS, Akadémiai Kiadó Folyóiratai, Nature.
 
Az Oxford English Dictionary , a Journal Citation Index valamint az Akadémiai Kiadó Szótárcsomagja is megnyitható az EDS platformjáról, azonban az EDS az adott három forrásban nem tud keresni, mivel a nem cikk jellegű forrásokat, így a szótárakat sem tudja a szolgáltató a keresőbe beépíteni. Azonban widgetként megtalálhatóak az EDS felületen. Ld: csatolmány: pirossal bekeretezett források. Egy klikkeléssel azonban az EDS felületről is eljuthatnak az adatbázisokhoz.
 
 
Kérdés esetén állok szíves rendelkezésükre.
 
--
Üdvözlettel:
Bartha Réka Nefelejcs
adatbázis referens
*************************************************
PTE Egyetemi Könyvtár és Tudásközpont
H-7622 Pecs, Universitas u. 2/A.
Telefon: (72) 501-600 / 28030
E-mail: bartha.reka@lib.pte.hu
Munkahelyi Weblap:
http://www.tudaskozpont-pecs.hu
http://www.lib.pte.hu
 

Dokumentum(ok)

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!