Érvényben maradnak a korlátozó intézkedések a 400 ágyasban

2015. augusztus 3.

PTE Sajtótájékoztató

 

Mint ismeretes, az ún. légiós baktériumot egy rutinellenőrzés során mutatták ki a vezetékekben keringő vízből a PTE Klinikai Központ 400 ágyas klinikai tömbjében, ami után azonnal meghozta a Klinikai Központ vezetése a Műszaki Igazgatósággal együttműködésben a biztonsági óvintézkedésekről szóló döntést, és értesítették a Népegészségügyi Hatóságot. A múlt héten végzett mérések alapján a legionella baktérium csíraszáma a gyors intézkedéseknek köszönhetően jelentősen csökkent, de néhány mérőpontnál még mindig az egészségügyi határérték felettiek voltak a mért adatok.

Ebből következően a héten a szakemberek megismétlik a vízvezeték-rendszer fertőtlenítését. A folyamat során a teljes épület hidegvíz és melegvíz kifolyó pontjainak (kézmosók, mosdók, mosogatók, falikút, zuhany és kifolyó szelepek), valamint a teljes vízvezeték-rendszerének hősokk-kezelését is elvégzik, amellyel fertőtlenítik a rendszert.

Az eljárás végéig a betegek tisztálkodásához a felfogott víz használata javasolt, ellenben a vízpermet (porlasztott víz, zuhanyzás) alkalmazása kerülendő. A csapvíz ivási, valamint főzési célokra a fertőtlenítéstől függetlenül a továbbiakban is alkalmas!

A betegek és hozzátartozóik megértését és türelmét ezúton is köszönjük!

   

További információ:
Kresák Gergely
PTE KK
hivatalvezető
kresak.gergely@pte.hu

 

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!