Pécsett nyílik az első, gyermekekre specializált prevenciós központ

2015. november 11.

 

Kedves Kollégák!

Ma Magyarországon minden 4. gyermek elhízott vagy túlsúlyos. Az elhízás pedig olyan betegségek előszobáját jelenti, amelyekkel egyre fiatalabb korban találkoznak a szakemberek, így a diabétesz, a magas vérnyomás, vagy a szív- és érrendszeri betegségek.

Az „Összefogás a gyermekek egészségéért” kezdeményezés részvevői - a Magyar Gyermekorvosok Társasága, a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság, a Házi Gyermekorvosok Egyesülete, a Magyar Védőnők Egyesülete és az Országos Gyermekegészségügyi Intézet - idén ősszel megteszik az első fontos gyakorlati lépést a gyermekkori elhízás megelőzéséért: támogatásukkal novemberben jön létre a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikáján Magyarország első, regionális gyermek-prevenciós központja.

A központ feladata lesz a már meglévő prevenciós tevékenységek, az elhízás megelőzésére irányuló szakmai kezdeményezések összehangolása, fejlesztése és népszerűsítése, egységes nemzeti koncepció kidolgozása, szakmai továbbképzés, oktatási anyagok összeállítása, egészségfejlesztési modulok kifejlesztése a gyermekek  életének első 1000 napjára.

A létrehozók szándéka szerint a központ elindítása egy mintaprojekt lesz, így – a tapasztalatok tükrében – a kezdeményezést a jövőben az egész országra kiterjesztenék.

A központ sajtónyilvános átadására 2015. november 16-án, hétfőn 13 órakor kerül sor, melyre tisztelettel meghívjuk.

Az átadón részt vesz és beszédet mond:

Prof. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora

Prof. Dr. Molnár Dénes, a Pécsi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinikájának professzora, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke

Prof. Dr. Decsi Tamás, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ főigazgatója, a Gyermekgyógyászati Klinika igazgatója

 

Helyszín:            Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ Gyermekklinika

7623 Pécs, József Attila út 7.

Megjelenésére feltétlenül számítunk!

Kérjük, részvételi szándékát 2015. november 13-áig szíveskedjen jelezni a beata.benes@uniomedia.hu e-mail címen.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!