Vízilabda: Pontot sem veszítettek

2016. május 5.

Vas Népe - 2016-05-05 - 9. oldal. oldal

 

Szombattól a felsőházi rájátszásban szerepel az AVUS

Szombathely (pa) - Pontveszteség nélkül, mind a 15 meccsét megnyerve zárta a vízilabda OB II-es bajnokság nyugati csoportjának alapszakaszát az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület (AVUS) csapata.

Kanizsa Vízilabda- AVUS 7-19 (3-4, 1-7, 0-4, 3.4). - Nagykanizsa, OB II-es mérkőzés, 8. forduló.

Domino AVUS: Stojadinov - Hajmási 2, Szőke 4, Doma, Juhász M. 3, Karácsonyi 3, Kutasi 3. Csere: Sági 1, Ekler B. 2, Jenei, Úr 1, Polcsik. Edző. Gortva Zoltán.

- A mérkőzés elején jól tartotta magát a Nagykanizsa, mi zónázni próbáltunk, ám ezen még van mit javítanunk - mondta Gortva Zoltán. - Ezért inkább szoros emberfogásra váltottunk, ami jól működött, lefordulásból sok gólt szereztünk és megtörtük a hazaiak ellenállását. Ami az egész idényt illeti, előzetesen nem ismertük ellenfeleinket, nem tudtuk, milyen erősségű csapatokra számíthatunk. Aztán kiderült, nem akad olyan riválisunk, aki megszorított volna bennünket, amely komoly ellenállást fejtett volna ki. Próbáltunk az alapszakaszban komolyan, fegyelmezetten játszani, de még játékoskoromból tudom, nagy különbségű vezetésnél ez nem egyszerű. Az biztos, hogy a rájátszásban sokkal nehezebb, szorosabb, érdekesebb meccsek várnak ránk. Hátrányt jelent, hogy a kiírás szerint 25 méteres medencékben kell vízbe szállnunk, márpedig ez a fő fegyverünknek, a lefordulásnak nem kedvez. Célunk viszont nem változott: fel akarunk jutni az OB I/B-be.

A nyugati csoport végeredménye: 1. Domino AVUS 45, 2. Fehérvár Póló I. 28, 3. PTE-ÁOK 25, 4. Nagykanizsa 21, 5. Pápa 6, 6. Sopron 3 pont.

Az AVUS a négycsapatos felsőházi rájátszásban folytatja szereplését - egy együttes jut az OB I/B-be. A playoffba a vasiakon kívül a délkeleti csoportelső Szegedi UVTE Bt., az északkeleti győztes Miskolci Vízilabda Club valamint a közép csoport elsője, a Alfa SC Kispest-Budafóka került. A csapatok három helyszínen két-két mérkőzést vívnak - az első jut az OB I/B-be. Az első körre szombaton a szombathelyi fedett uszodában kerül sor.

1. forduló. Szombathely, május 7., szombat, 13.00: Szeged-Domino AVUS. 15.30: Domino AVUS-Miskolc.

Az elem már a listában van!
Nem tehet be a listába 5-nél több elemet!
Sikeresen mentve
Hiba a mentés során!